Uw financiële toekomst

finance toekomstHet zal u niet ontgaan zijn: de verkiezingen van 12 september jongstleden.
De verschillende politieke partijen riepen allemaal om uw aandacht en uw stem,
met uiteenlopende standpunten en beloftes.

En hoewel die beloftes niet altijd worden waargemaakt, vormden ze wel een belangrijke houvast om te bepalen op wie u gestemd heeft. Bij voorbeeld met het oog op de gevolgen voor uw hypotheek en/of belastingen..

 

Eén van de onderwerpen waar in aanloop naar de verkiezingen veel over gepraat werd, is de hypotheekrenteaftrek. Wie denkt dat de hypotheekrente de afgelopen jaren niet is beperkt komt bedrogen uit. De hypotheekrenteaftrek is in de afgelopen jaren, door vorige kabinetten, al meerdere keren beperkt.

We zetten de belangrijkste beperking voor u op een rijtje;

–       vanaf 1997 is de hypotheekrente alleen nog aftrekbaar in verband met de aankoop, het onderhoud of de verbetering van de woningen in eigendom, inclusief een vakantiewoning. De rente van een hypotheek voor een (grote) consumptieve uitgave is sindsdien niet meer aftrekbaar.

–       In 2001 geldt de hypotheekrenteaftrek alleen nog maar voor een hypotheek in verband met de aankoop, het onderhoud of de verbetering van de eerste eigen woning. Voor bijvoorbeeld een vakantiewoning is de rente niet meer fiscaal aftrekbaar.

–       In 2001 wordt de duur van hypotheekrenteaftrek eveneens beperkt tot maximaal 30 jaar.

–       De bijleenregeling wordt ingevoerd, waardoor bij overwaarde er minder recht is op hypotheekrenteaftrek voor een volgende woning.

–       In 2009 en 2010 zijn er wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot het Eigen Woning Forfait (EWF) en is de bijleenregeling aangepast.

De belangrijke vraag is nu of en op welke wijze de verdere versobering van de hypotheekrenteaftrek wordt doorgevoerd door de nieuw te vormen regering. Het antwoord hierop is deels bepaald door de verkiezingsuitslag. 

Afhankelijk van de formatie van een kabinet na de onlangs gehuoden verkiezingen zijn er gevolgen voor uw financiële toekomst. Denk maar aan uw hypotheek of uw pensioen. U kunt van ons verwachten dat wij ons inspannen om u zo goed mogelijk te informeren over de gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

Maak gerust met ons een afspraak en vraag naar uw mogelijkheden.

Bron: https://www.deno.nl

 

Gerelateerde berichten