NVM/Verheul Open Huizen Dag in teken van relatief betaalbare Noordkop

De makelaars van Verheul verwachten grote drukte bij de komende NVM/Verheul Open Huizen Dag op zaterdag 5 oktober tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Na alle berichten over de alsmaar stijgende woningprijzen is het voor woningkopers hét moment om een woning te kopen.
De woningprijzen in Amsterdam en de Randstad blijven namelijk stijgen, maar in de Noordkop zijn nu nog veel woningen voor redelijke prijzen te koop. Verheul heeft er meer dan 80 in de aanbieding.

Een tweede goede reden is de nog altijd historisch lage hypotheekrente. Voor 20 jaar zekerheid ligt de hypotheekrente nog altijd onder de 3 procent en voor 10 jaar zekerheid zelfs onder de 2 procent. Woningen die aan de halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag deelnemen worden sneller verkocht dan woningen die hier niet aan meedoen. In de dagen voorafgaand aan de Open Huizen Dag is er sprake van een opleving in het aantal verkopen. Deze opleving is sterker dan wanneer het een ‘gewone’ week betreft. Van de groep woningen die heeft deelgenomen aan de laatste NVM Open Huizen Dag in het voorjaar van 2019 was 12 weken na de NVM Open Huizen Dag ruim 40 % verkocht. Van de groep woningen die niet heeft deelgenomen, is een kleine 20% verkocht.

Een deel van de verkopers stelt zijn deuren weer open voor de Open Huizen Dag.  Bij Verheul zijn 11 woningen zonder afspraak te bezoeken. De deelnemende woningen zijn herkenbaar aan een Open Huisbiljet of NVM-vlag. Ook als er aankondigingsposter voor het raam hangt of als er een Open Huis Bord in de tuin staat, betekent dat belangstellenden tussen 11.00-15.00 uur onaangekondigd naar binnen kunnen. Een bezichtiger krijgt een verkoopbrochure mee van de bewoners die zelf thuis zijn om de rondleiding te geven.

Een overzicht van alle woningen die deze dag kunnen worden bezocht, staat op onze website www.verheul.nl en daarnaast op www.funda.nl.

De meerwaarde van een aankoop-makelaar.

Als u bij de Open Huizen Dag een interessante woning te koop ziet staan bij een collega, dan kunt u de makelaars van Verheul ook meenemen om te helpen aankopen. Want hoe verstandig is het dan iemand die dagelijks woningen verkoopt, voor u de aankoop-onderhandelingen te laten doen. Wij merken dat dit naast geld ook veel zorgen en verkeerde beslissingen bespaart.

Hans Bos

Makelaar/Taxateur en directeur Verheul Makelaardij

Schagen, Anna Paulowna, Wieringerwerf, Julianadorp.

Tel. 0223 – 737341

Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten