Beste Mark

Misschien spreek ik je iets te familiair aan, maar ik neem die vrijheid – past bij jouw partij – omdat ik als makelaar in Hollands Kroon behoor tot al die Nederlanders voor wie jij premier wilt zijn. Ik twijfel natuurlijk niet aan die intentie. In totaal 14 miljard bezuinigen; ik zou daar niet graag aan staan. Ik heb zaterdag in de supermarkt geprobeerd minder te kopen dan wat ik meestal aanschaf. Toen merkte ik hoe moeilijk kiezen is.

Mag ik je een gewetensvraag stellen? Ben je eigenlijk wel de premier voor al die Nederlanders die een huis willen kopen en verkopen? Die dat zouden kunnen, maar niet durven, omdat zij niet weten waar zij aan toe zijn met de hypotheekrente en de overdrachts-belasting. Ik weet uit ervaring dat ik klanten beter slecht nieuws kan brengen dan aan het lijntje houden. Neem van mij aan dat je met dat laatste klanten verliest. 

Wat gebeurt er met de overdrachtsbelasting? Blijft het bij een eenmalig voordeel dat in juli afloopt of zet je het in als structureel middel om de woningmarkt weer in beweging te brengen? Wat moeten we met Henk en Ingrid die een nieuw huis op het oog hadden, maar van de aannemer hebben gehoord dat er voorlopig niet wordt gebouwd door gebrek aan belangstelling. 

Weet je, als Henk en Ingrid een huis kopen dan leidt  die transactie tot een positieve kettingreactie. Die ene verhuizing leidt tot zeker vijf andere verhuizingen. 
Met alle plezierige gevolgen voor al die ondernemers  die leveren aan mensen die een nieuw huis betrekken. 

Het ziet er naar uit dat ik mijn werk voorlopig op de oude voet moet voortzetten.
Daar klaag ik niet over, hoor.  We gaan gewoon door onze klanten te helpen met het nog scherper en uiterst netjes in de markt zetten van hun woning.
Sterkte.

Met vriendelijke groeten,

PS: Als je het Catshuis moet verkopen,  je kunt me altijd bellen of mailen: hansbos@phverheul.nl

Gerelateerde berichten