Bij wie ligt de echte ZORG-plicht?

Wilt u (toch) zelf aan de slag met onze zorgvergelijker? Klikt u dan hier!

31 december nadert en dat maakt dat veel mensen nerveuzer worden over hun zorgverzekering…. Althans, dat wordt ons voorgespiegeld in mediacampagnes van grote verzekeraars. Feit is dat jaarlijks slechts zes tot zeven procent van de mensen overstapt. Het is ook elk jaar steeds dezelfde groep die dat doet. Mensen zijn blijkbaar niet zo gevoelig voor prijsprikkels als de mediacampagnes willen doen geloven. Ze vinden het namelijk veel gedoe om zorgpolissen en vooral de verschillen daartussen uit te zoeken. Ik sprak gisteren nog twee sportvrienden met ‘gezond boeren-verstand’. Zij wisten het verschil niet te benoemen wat er is gedekt in de basisdekking en wat in de aanvullende dekking. Sterker nog, zij meenden dat de basisdekking bij elke verzekeraar anders is. Dat geeft voor mij aan dat zorgverzekeringen voor veel mensen geen prioriteit heeft. Bovendien staat hun hoofd rondom de feestdagen wel bij wat anders. Het beeld van ongebreidelde informatie en desinformatie wordt versterkt door de verzekeraars zelf die nog diep in december bezig zijn contracten af te sluiten met ziekenhuizen. Je vaste adviseur (als je die hebt) op het gebied van zorgverzekeringen voelt dan als het enige aan wat in deze chaotische markt nog vertrouwd is.

En toch…er is wel wat aan de hand met de zorgverzekeringen. Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat je dezelfde rechten hebt als in 2018 en dat je bij je vertrouwde arts en ziekenhuis terecht kan. Om overzicht te creëren tussen alle mogelijkheden mailen wij onze relaties een video met uitleg over ‘hoe het zorgverzekeringsstelsel werkt’. Daarnaast hebben wij een op maat gemaakte zorg-vergelijker. Dit om de juiste verzekering te vinden, tegen de scherpste premies en de voor u best passende voorwaarden. Bovendien kunt u bij ons in een klik zien of u al van de maximale korting gebruikt.

Dat is overzichtelijk en duidelijk. En toch is er ook hier een andere kant van medaille. U kunt bij ons al tussen de € 90,- en € 115,- per maand een zorgverzekering afsluiten. Weet u wel dat uw eigen risico dan vele honderden euro’s extra bedraagt? Nu denkt u: Ik ben ‘relatief’ jong en gezond, wat kan mij gebeuren? Prima, maar een en ander is wel afhankelijk van andere factoren zoals welk werk u doet. Is het wel verstandig om bijvoorbeeld geen fysio op te nemen in uw zorgpakket als u fysiek werk verricht? De vraag stellen is hem beantwoorden en daarom denk ik dat op termijn het zorgstelsel gaat veranderen. Werkgevers willen meer inspraak in het zorgpakket van hun werknemers om zich tegen risico’s af te dekken, werknemers gaan zich verzetten hiertegen omdat hun zorgkeuze valt onder vrijheidsbeginselen. Waarschijnlijk zullen beide partijen zich ergens in het midden gaan vinden, maar waar precies is de grote vraag. Voor nu kunnen wij slechts zeggen dat u zich kan laten bijstaan door een partij die een hoge mate van persoonlijk advies én vakkennis levert. Elke dag weer. Wilt u daar meer over weten? Daarvoor kunt u terecht bij onze specialist in zorgverzekeringen, Heleen van Oosten. Zij is bereikbaar op nummer 088 – 055 09 51 of via heleenvanoosten@phverheul.nl.

Wilt u (toch) zelf aan de slag met onze zorgvergelijker? Klikt u dan hier!

André Vendrig
Algemeen directeur Verheul Groep
Molenvaart 261 Anna Paulowna
Tel. 0223 – 52 17 50
Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten