Bijna een halve eeuw klant bij Verheul

Hij werkte nog samen met de oprichter van Verheul, Peter Verheul, in de prille jaren van het bedrijf. ,,Hij werkte net als ik bij een woninginrichtingsbedrijf in Anna Paulowna”, vertelt Aad van der Ham (74). ,,Ik heb daar 37 jaar gewerkt, Peter begon in de avonduren  mensen te helpen met de boekhouding en later ook verzekeringen te regelen. Hij was nog jong, ik heb hem letterlijk en figuurlijk zien groeien totdat hij afscheid nam als collega en zich volledig op zijn bedrijf stortte.”

We praten over ruim veertig jaar geleden, maar Aad en zijn vrouw Maaike kijken nog altijd met plezier terug naar die tijd toen de band met de persoon en het bedrijf Verheul begon. Sinds de begintijd van de onderneming hebben ze hun verzekeringen bij Verheul ondergebracht. En ook voor hun hypotheken zijn ze nooit naar elders gegaan. Met dank aan Verheul zitten ze dan ook sinds begin augustus in een nieuw thuis in Anna Paulowna. ,,Na 52 jaar in Wieringerwaard te hebben gewoond”, zegt Maaike op veelzeggende toon. Het was voor haar en haar man een moeilijke beslissing daar weg te gaan. Een garage, een grote schuur en liefst achthonderd meter grond om de woning, dat vind je inderdaad niet snel ergens anders. ,,We hikten er tegenaan, maar de jaren gaan uiteindelijk toch tellen”,aldus Aad. ,,Het vergt nogal wat energie om zoveel land te onderhouden.”

En dus pakte hij de telefoon en belde hij met de financiële specialist die hij zo goed kent. ,,Als iets Verheul onderscheidt vanaf de oprichting is het betrokkenheid.” Zijn vrouw vult hem aan: ,,Ook nu weer, als er wat was werd het op een persoonlijke prettige manier opgelost. En dat niet alleen, want onze makelaar Tom Beerepoot belde ons ook gewoon na enige tijd op of we nog echt achter onze keuze stonden. Zo met je klanten omgaan, dat doet niet elk bedrijf. Bij Verheul vind je nog dat oprechte persoonlijke contact.” Oók bij die andere keer dat de familie Van der Ham Verheul belde voor een hypotheek. Dat was in de jaren tachtig. Aad: ,,We zaten toen met een lastige kwestie maar dat heeft Peter van Trappen, die nog altijd een bepalend gezicht bij Verheul is, prima opgelost. Ze hebben dat hoge service- en kwaliteitsniveau door de jaren heen vastgehouden, want ook in de afgelopen maanden blonken de Verheul-medewerkers uit in deskundigheid. Zowel dankzij hypothecair adviseur Ronald Kok als makelaar Tom Beerepoot, die ons ook geholpen heeft bij de verkoop van de woning in Wieringerwaard, hebben we nu zeer lage maandlasten en een mooi huis.”

Sterker, Aad en Maaike wonen nu in een grotere woning dan in Wieringerwaard. Maaike met een lach: ,,Dat verwacht je niet van twee zeventigers hé, maar we zijn allebei nog kwiek. Achthonderd meter grond is wat veel, maar een woning schoon houden gaat best. En de trap is ook geen enkel probleem.”

Gerelateerde berichten