‘Buitenpoorters’ positief verrast door oud-Hollandse mentaliteit van Verheul

Bij Verheul zetten we een hoogstaande persoonlijke service altijd voorop. Automatisch. En in de Noordkop wordt dat ook, zo denken wij, als de normale stand

aard gezien. Maar de wereld verandert en dat blijkt als we twee klanten interviewen die niet uit de regio komen. Barbara en Bart Borgman waren oprecht positief verrast door de mentaliteit in de Noordkop in het algemeen en Verheul in het bijzonder. ,,Mijn vader hield de achterdeur gewoon open”, vertelt Barbara. ,,Nou, dat hoef je in onze woonplaats Amersfoort echt niet te doen. En die eerste kennismaking van Verheul, die raakte mij ook in het hart.”

 

Barbara, die samen met haar man en haar broer Diederik Doornbosch de woning verkocht, doelt op het gesprek met makelaar Hans Bos eind december. Haar vader was in het kerstreces overleden en haar moeder was al jaren daarvoor heengegaan, waardoor de woning in Middenmeer leeg stond en verkocht moest worden. ,,We hadden twee makelaars uitgenodigd, gebaseerd op de borden te koop en verkocht die we hadden gezien in Middenmeer. We komen tenslotte niet uit de Noordkop en hadden geen referenties. We hebben uiteraard wel wat research op internet gedaan, maar dan heb je nog steeds geen compleet beeld. De eerste makelaar kwam deskundig over maar wel erg commercieel. Het kwam erop neer dat hij harder zijn best ging doen als we meer gingen betalen. Zo’n boodschap stuit je normaliter al tegen de borst en al helemaal als je vader net is overleden. Mijn man en ik zetten ons al schrap voor het gesprek met de tweede makelaar, Hans Bos van Verheul. We verwachtten iemand die ons zou vertellen hoe dingen geregeld werden in de landelijke Noordkop en dat wij als stedelingen ons platgezegd zouden moeten voegen naar de mentaliteit hier.”

Zeer dienstverlenend

Het liep helemaal anders. ,,Niets geen boerse mentaliteit. Ik zal nooit de eerste woorden van Hans vergeten: ‘Hoe denken jullie dat jullie het beste het huis in de markt kunnen zetten?’ Hij luisterde naar onze woorden en kraakte die niet af, maar zei dat dit en dat best goed was, maar dat zijn ervaring leerde dat enzovoorts. De intonatie was kortom vanaf het eerste moment zeer dienstverlenend. Hij adviseerde ons bijvoorbeeld het volledige presentatiepakket af te nemen. Dat kostte ons 750 euro, maar dat is het geld dubbel en dwars waard geweest. Dankzij de zeer professionele fotografie en 360 graden video-opnames werd de woning onder meer zeer fraai op Funda getoond.”

In twee weken tijd verkocht

En dat had effect. Op 24 januari verscheen de woning op Funda en in die week ook in diverse lokale kranten. De reacties waren dermate overweldigend dat op initiatief van Hans Bos op zaterdag 3 februari tussen elf en één een open dag speciaal voor de woning in Middenmeer werd georganiseerd. ,,En dat was nog niet genoeg”, aldus Barbara die werkzaam is in de marketing en communicatie. ,,Er bleven maar mensen reageren op de advertenties, waaronder ook enkele die die zaterdag verhinderd waren. Daarom zijn op vrijdag ook nog twee stellen geweest die interesse hadden in het huis. Uit die bezichtigingen zijn ook de uiteindelijke kopers voortgekomen: De woning is op 8 februari al verkocht.”

Verheul maakt indruk

Tijdens de open dag maakte Hans Bos opnieuw indruk op de twee Amersfoorters. ,,Ondanks de drukte nam hij voor elke kandidaat-koper de tijd. Geen enkel gesprek werd afgeraffeld. Er zat echt wel een enkele twijfelaar tussen, maar ook dat gesprek eindigde positief. Afgesproken werd dat beiden contact zullen hebben om af te tasten hoe zij elkaar kunnen helpen bij de zoektocht naar het ideale huis.”

Ook over de aftersales zijn Barbara en Bart tevreden. ,,We wonen ver weg en kunnen niet voor elk wissewasje naar de Noordkop komen. De kopende partij wilde voor de sleuteloverdracht, die op 3 april gepland staat, alvast de woning in om bepaalde zaken op te meten. Maar juridisch ligt dat lastig. Verheul heeft dat opgelost door met die mensen naar de woning te gaan en erbij te blijven terwijl zij de ramen etcetera aan het opmeten waren voor de latere inrichting. Want voor de duidelijkheid: De topservice bij Verheul is meer dan alleen Hans Bos. Alle mensen die we aan de telefoon hebben gehad waren zeer deskundig en vriendelijk.”

Tegelijkertijd had de snelle verkoop van de twee-onder-een-kap woning niet alleen met Hans Bos te maken. Barbara: ,,Hij zei terecht dat je als verkopende partij ook een eigen verantwoordelijkheid hebt. We hebben het huis voor de foto- en videosessie spic en span gemaakt en gezorgd dat je overal mooie doorkijkjes had door de ramen. Want de grote voor- en achtertuin en het uitzicht over de polders onderscheiden onder meer deze woning. Daarnaast heeft mijn vader de woning sowieso altijd prima onderhouden.”

Prettige herinneringen

Terugkijkend houdt Barbara prettige herinneringen aan Middenmeer over. ,,Dankzij de mensen uit het dorp heeft mijn vader tot op het laatst zelfstandig kunnen wonen. Zij deden boodschappen voor hem, brachten hem naar de biljart- of kaartclub en meer van dat soort zaken. Ik ben zelf geboren in Amsterdam en opgegroeid in Castricum en kan mij zulk een gemeenschapszin niet herinneren. In Amersfoort vind je dat ook niet meer. Het is een bijna oud-Hollandse mentaliteit die mij en man zeer aanspreekt. En wat betreft Verheul: Ze maken hun naam als NVM-makelaar meer dan waar. We zijn later erachter gekomen dat ze veel meer doen dan alleen de makelaardij en dat ze meerdere kantoren in de Noordkop hebben. Dat zegt natuurlijk wel wat over het bedrijf. Zou ik later mijn huis in Amersfoort willen verkopen en willen verhuizen naar een andere plaats, dan ga ik Hans Bos zeker bellen. Ook al komt hij niet uit de regio, ik zou hem toch om advies vragen. Als verkopende en kopende makelaar welteverstaan. Zoveel vertrouwen heeft hij en Verheul bij ons gewonnen. Daarom heb ik bijvoorbeeld ook een lovende reactie over het bedrijf op Funda gezet.”

 

Gerelateerde berichten