Clinic Oranje Leeuwin Stefanie van der Gragt daverend succes

Het was de kans van ‘one in a lifetime’ en die heeft Verheul Groep samen met het bekende bedrijf Biesheuvel Knoflook aangegrepen: gisteren (woensdag) droegen de twee bedrijven er financieel zorg voor dat de bekende voetbalinternational Stefanie van der Gragt een clinic aan de meiden van CV Wieringermeer gaf. Op de velden van de Slootdorpse voetbalclub gaf de Oranje Leeuwin eerst een clinic van anderhalf uur aan de jongste voetbalsters en daarna één van dezelfde tijdsduur aan de oudere jeugdspeelsters.

Het enthousiasme was logischerwijs groot te noemen bij de meiden. Vooral als Van der Gragt zelf de bal ging beroeren. Maar niet alleen de kinderen toonden veel passie, want de gedrevenheid van de verdedigster, die vorig jaar met Oranje Europees kampioene werd en deze zomer de overstap maakt van Ajax naar FC Barcelona, mag ook met hoofdletters geschreven worden. Continu wijzend, in haar handen klappend en met de bal aan de voet instructies gevend was ze in alle opzichten een voorbeeld voor de jeugd.

Tijdens de clinic werden de kinderen in vier groepen opgesplitst, waarbij twee groepen een spelvorm deden, één penalty’s schoten en één een partijtje afwerkte. De 25-jarige Wieringerwaardse verdeelde haar aandacht echter uitstekend over de groepen. Ze was, daarbij onder meer geassisteerd door algemeen directeur André Vendrig van Verheul en eigenaar Arjan Biesheuvel van Biesheuvel knoflook, overal op het veld om de kinderen aanwijzingen te geven. Om haar passie ook in ander opzicht te tonen: ze was al om kwart over vier, driekwartier voor het begin van de eerste clinic, al aanwezig bij CV Wieringermeer.

Tegelijkertijd had ze ook de rust om de kinderen gelegenheid te geven om vragen te stellen. Dat deden ze volop. Zoveel zelfs dat de bij Reiger Boys in Heerhugowaard begonnen speelster op een gegeven moment zei dat het weer tijd was om te voetballen. Ze genoot daar zichtbaar van, net als de twee sponsoren. Uit hun drie monden kwam één en dezelfde verklaring over het succes van het initiatief: ,,Zoveel kinderen blij maken, daar doe je het voor.” Waaraan André Vendrig nog terecht aan toevoegde: ,,De kids herinneren zich dit over een paar jaar nog. Dit soort voetbalevents maakt je dankbaar dat je sponsoring mag doen.”

U kunt verder een impressie van de clinic teruglezen op de fotopagina van het regionale blad Omring Express.

Gerelateerde berichten