De juiste zorgverzekering vereist nuchtere levensvisie

Bijna elke dag gaat een oude zakenrelatie van mij naar de sportschool en is hij in toenemende mate bezig met supergezond eten. Nu denkt u misschien: ‘Wat een stoere vent’. Daarover ga ik niet oordelen, maar feit is dat die stoere vent al zeventig is. Hij is een exponent van de ‘oudere jongere’ die zo lang mogelijk zo intens mogelijk van het leven wil genieten.André Vendrig columnb

De ‘oudere jongere’ kan echter niet dezelfde keuze maken als een twintiger of dertiger wat betreft de zorgverzekering. Laatstgenoemde doelgroepen kennen over het algemeen geen gezondheidsgebreken en dan is het wat mij betreft onzin om een aanvullend verzekeringspakket af te sluiten. De reclame op de televisies ten spijt: het is geldweggooierij. Voor de ‘oudere jongere’ daarentegen geldt: hoe jeugdig je ook in het leven staat, de gezondheidsrisico’s nemen toe naarmate je ouder wordt.

Nu is het tijd daar eens goed over na te denken, want dit is de periode dat je kunt overstappen van zorgverzekeraar. Verheul onderscheidt zich ook in deze markt door maatwerk, door goed te kijken wat jij wel en niet nodig hebt.  Om een concreet voorbeeld te noemen: waarom je verzekeren voor de tandarts als je nooit gaatjes hebt en slechts een maal per jaar op controle gaat? Niettemin blijft een zorgverzekering een ingewikkeld product dat tegelijkertijd na de hypotheek de grootste uitgavenpost van een huishouden is.  Het loont dan ook om bij een onafhankelijke adviseur met een goede naam in persoonlijke dienstverlening je licht op te doen: Verheul staat garant voor een deskundig advies, een vast contactpersoon en een eerlijke prijs. Voor wie geïnteresseerd is: het is verstandig om voor 31 december alles te regelen. Want geregeld is maar geregeld!

André Vendrig

Algemeen directeur Verheul  Groep

Gerelateerde berichten