Diantha van Teulingen mbo-uitblinker 2016 ROC Kop van Noord-Holland

Den Helder – De 22-jarige Diantha van Teulingen is gekozen tot MBO Uitblinker 2016 van het ROC Kop van Noord-Holland. fb uitblinker
Zij zal het ROC en de opleiding die zij volgt vertegenwoordigen bij de verkiezing van de landelijke MBO Uitblinker, in het najaar van dit jaar.

Diantha volgt de mbo+opleiding Assistent Accountant aan de Finance Academy: een opleiding op niveau 4 met extra’s, waar deze hardwerkende leerlinge zelf nog diverse extra’s aan toevoegde. Haar inzet en enthousiasme viel niet alleen op bij haar docenten en coach, maar ook bij haar stagebedrijf, de Verheul Groep in Anna Paulowna. Ze werd dan ook door alle partijen voorgedragen voor deze titel.

Diantha is een mooi voorbeeld van een uitblinker ‘over de volle breedte’: ze blinkt uit door de doelen die ze zichzelf stelt, speelt in op actuele beroepsontwikkelingen en helpt haar medeleerlingen graag op weg. Andre Vendrig, directeur Verheul Groep: “Het unieke aan Diantha is dat zij haar prestaties ‘niet meer dan normaal’ vindt. Het niveau dat zij zichzelf oplegt tijdens haar studie en in haar werkzaamheden zien we heel graag bij onze stagiaires. Zij vult haar werkzaamheden serieus en volwassen in en legt haar lat op een voor iedereen haalbaar hoog niveau. Hier kunnen veel leerlingen in haar omgeving een voorbeeld aan nemen.”

‘Gewoon’ een goede leerling
Het ROC Kop van Noord-Holland hanteert de slogan ‘Gewoon een goede school’. De wijze waarop Diantha zichzelf omschrijft sluit hier naadloos op aan:
“Eigenlijk heb ik gewoon mijn werk gedaan…
Ik volg gewoon mijn opleiding en heb er inderdaad voor gezorgd dat ik direct mijn externe diploma’s heb behaald. Vanwege mijn stage op een verzekeringskantoor leek het behalen van het diploma WFT Basis me gewoon handig. En ja, ik ben gewoon altijd aanwezig, omdat het vak me ook echt interesseert. Eigenlijk ben ik dus ‘Gewoon’ een goede leerling’!” Dat er nu toch zoveel aandacht is voor haar prestaties, was wat Diantha betreft niet nodig geweest. Toch is ze blij met de titel omdat ze op deze manier mogelijk een voorbeeld kan zijn voor andere mbo-leerlingen.

Diantha volgt een opleiding op niveau 4 met extra’s: een + op de opleiding. Daarbovenop voegt zij zelf ook nog een + toe, door op alles wat zij doet, van simulatielessen en presentaties tot haar stage, nét een ander accent te leggen. Docent en coach Gerdien Korthof vertelt: Diantha heeft op eigen initiatief lessen gevolgd en examen gedaan voor het externe diploma WFT, waarvoor zij Cum Laude slaagde.
Dat is al een prestatie op zich, maar helemaal als je het als extra onderdeel volgt.”

Wie de landelijke verkiezing dit najaar wint, is mede afhankelijk van het aantal verzamelde stemmen via de website www.ditismbo.nl. Hier is uiteraard ook het profiel van Diantha te vinden.

Bron: Den Helder Actueel

fb uitblinker

 

 

Verheul Groep | Finance Academy from Druktemaker Media on Vimeo.

Gerelateerde berichten