Edward Blommaart inspireert Verheul-medewerkers en relaties met vernieuwende leefstijlinzichten

De leefstijldeskundige Edward Blommaart geeft momenteel leefstijl clinics aan medewerkers – en relaties van Verheul met vernieuwende en inspirerende inzichten over wat goed voor je is. De specialist met een eigen praktijk in Tuitjenhorn onderbouwt zijn visie met een variëteit aan wetenschappelijk bewijs. Veel van zijn baanbrekende ideeën zijn bij het grote publiek niet bekend. Een samenvatting:

* Een gezonde leefstijl sluit aan bij de mogelijkheden van je lichaam.

* Ieder mens heeft zijn unieke definitie van gezondheid en gezond leven.

* Chronische stress maakt je ziek. Maar stress kan je daarentegen ook gebruiken om juist gezond te worden. Natuurlijke prikkels zijn daarvoor uitermate geschikt.

* Suiker – en niet vet – is de grootste boosdoener in ons voedsel.

* Over het algemeen eten Nederlanders te weinig eiwit en (het juiste type) vet.

* Mensen eten te veel en te vaak.

* Een te hoog lichaamsvetpercentage is schadelijk voor je gezondheid. Het totale gewicht zegt op zich helemaal niets. Het gevaar schuilt hem in het onzichtbare orgaanvet.

* Beste remedie daartegen: af en toe een dag vasten en daarnaast genoeg beweging.

* Zuivel versterkt je botten niet.

* Vitaminesupplementen zijn veelal overbodig. Preventief supplementen slikken kan de gezondheid zelfs nadelig beïnvloeden.

* Het menselijk lichaam is gemaakt om buiten te zijn.

* Superfoods zijn vooral super duur. Slimme marketing zet je op het verkeerde been. Ze zijn de meerprijs (vaak vijf keer zo duur) echter niet waard.

Voor wie in contact met dr Edward Blommaart wil komen: bel naar 06-46314753, mail naar edward@oerfit.nl of surf naar www.oerfit.nl.

Gerelateerde berichten