Hypotheekadvies vanuit nieuw perspectief

_DSC7279antonenpeterWij geven al ruim 30 jaar vakkundig hypotheekadvies. Daarbij staan de wensen van onze relaties altijd centraal en zoeken wij naar het beste alternatief in de markt. Onze relaties zijn daarmee zeer tevreden over de hypotheek die zij op dat moment sluiten. Maar dit gaat ons niet ver genoeg.

Integraal hypotheekadvies
Wij vinden het belangrijk dat onze relaties ook in de toekomst tevreden blijven met ons advies en de gesloten hypotheek. Daarbij hanteren wij als uitgangspunt dat de hypotheek niet alleen op dit moment betaalbaar moet zijn, maar ook in de toekomst. De luxe welke een relatie zich nu permitteert mag immers in de toekomst geen knelpunt vormen.

Wij bepalen daarmee de betaalbaarheid van de hypotheek in situaties als:

– Het vervallen van de hypotheekrenteaftrek na maximaal 30 jaar. Daarmee wordt voor het aflossingsvrije gedeelte de
   bruto rentelast een netto rentelast.

– Het moment van pensionering. Daarbij is dan vaak sprake van een aanzienlijke inkomensdaling. Is het inkomen dan ook nog
   voldoende om de (resterende) hypotheeklast te kunnen dragen?

– Onverhoopte gebeurtenissen als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Daarnaast houden wij rekening met de wensen en doelen van onze relaties die van invloed zijn op hun financiële toekomst. Voorbeelden hiervan zijn: gezinsuitbreiding en minder gaan werken. Maar denk ook aan vervroegd pensioen, het hebben van dure hobby’s of sparen voor grote uitgaven als bijvoorbeeld een wereldreis.

Op deze wijze voorzien wij onze relaties van een hypotheekadvies welke past bij hun situatie. Dit is duurzaam maatwerk waar onze relaties zelf ook een belangrijke inbreng in hebben. Naast een opgave van de persoonlijke wensen en doelen, vragen wij meer dan in het verleden om aanvullende stukken rond het inkomen bij pensionering of arbeidsongeschiktheid.

Beloning advies
Ook de wijze waarop onze relaties betalen voor ons advies is de laatste tijd sterk veranderd. In het verleden betaalden relaties ons vanuit de geadviseerde voorzieningen via de afsluitkosten in de hypotheek en provisie in de verzekeringen. In de premie en afsluitkosten zat onze beloning verweven.

Nu factureren wij onze relatie rechtstreeks. De hoogte van het bedrag maken wij vooraf kenbaar aan onze relatie en hangt niet meer samen met de hoogte van de hypotheek. Het staat in verhouding tot de door ons geleverde werkzaamheden. Wel zo eerlijk en transparant vinden wij.

Uiteraard halen wij de ouderwetse beloningscomponent (provisie en afsluitkosten) uit de eventueel gesloten voorzieningen, die daarmee goedkoper worden.  Onze relaties profiteren uiteindelijk van deze combinatie via een structureel lagere maandlast!

Bent u ook geïnteresseerd in wat onze financiële adviseurs voor u kunnen betekenen? Klik dan hier om verder te lezen over onze werkwijze. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Gerelateerde berichten