Hypotheekrentes stabiel volgens ABN AMRO en Rabobank

De hypotheekrentes hebben zich, na een periode begin 2020 van flinke schommelingen, gestabiliseerd. Dat stellen ABN AMRO, Rabobank en de vergelijkingssite Rente.nl. Het rustiger vaarwater, waar de hypotheekrente in terecht is gekomen, is onder meer te verklaren uit het lagere aantal hypotheekaanbieders. De Rabobank zegt hierover dat dit minder druk betekent om de rentes nog verder te verlagen.

Daarnaast speelt de corona-uitbraak een rol: het onbekende is ervan af, de gevolgen en de maatregelen die genomen moeten worden zijn ook bekend en dat maakt dat er meer rust is bij hypotheekverstrekkers. Dat wil zeggen: in ieder geval op de korte termijn. Een bank als ABN AMRO durft echter geen uitspraken te doen over de middellange en lange termijn.

Het kan dan ook lonen om op korte termijn stappen te zetten om de hypotheek over te sluiten. Neem hiervoor contact met Huis&Hypotheek Noordkop op via 0223-521750.

Iets boven de 1 procent

Om de woorden over de stabiele rentemarkt ook te duiden in cijfers: de vergelijkingssite Rente.nl concludeert dat veel hypotheekverstrekkers sinds eind mei de rentes niet hebben aangepast of dat die veranderingen tot zeer kleine percentagewijzingen zijn gebleven.

Het vijfjarige rentetarief staat sinds juni op 1,21 procent. Bij een periode over tien jaar is dat rentepercentage vrijwel continu rond de 1,33 procent. Er zijn wel meer schommelingen in de rentepercentages van twintig jaar of langer volgens Rente.nl. Dat is ook één van de redenen dat ING zich niet geheel aansluit bij de bevindingen van ABN AMRO, Rabobank en Rente.nl. Deze bank heeft de hypotheektarieven voor het laatst op 12 juni aangepast.

Gerelateerde berichten