• 13 september 2019

Jeroen en Lindsay Boezerooij noemen uitstraling Verheul-makelaar Tom Beerepoot verfrissend

‘Er was vanaf de eerste kennismaking gelijk een enorme klik met Tom’

Wat goed is komt snel luidt een Cruijffiaanse uitspraak. In het geval van Verheul-makelaar Tom Beerepoot kan het citaat van Nederlands grootste voetballer nog scherper gesteld worden: wat goed is, dient zich direct aan. Dat was in ieder geval het gevoel bij Jeroen Boezerooij (40) en zijn vrouw Lindsay bij de eerste kennismaking met Beerepoot in 2015. ,,We hadden geen enkele ervaring met het kopen van een woning, maar wel een beeld van de makelaardij. We verwachtten een stoffige oudere man, geen flitsende jonge vent. En dat is Tom wel. Snel van denken en handelen en enorm servicegericht.”


Jeroen en Lindsay

Het echtpaar uit Anna Paulowna maakte kennis met de twintiger tijdens hun allereerste bezichtiging van een huis ooit. Tom Beerepoot was namelijk makelaar van de verkopende partij. ,,Ondanks de uitstekende indruk die hij achterliet hebben we die woning niet gekocht. Maar dat had met de woning van doen en niet met Tom. In totaal hebben we zeven huizen bekeken waaronder de woning hier in de Ruysdaellaan”, vertelt Lindsay. ,,De woning die we dit najaar weer gaan verlaten. Op 1 oktober krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis, een twee-onder-een-kap huis aan de Oude Elshof. Op 1 november gaan we daadwerkelijk verhuizen. Mede dankzij Verheul en dan vooral Tom Beerepoot en hypotheekadviseur Helen Dollekens.”

Tot 2015 dachten de in Den Helder geboren Lindsay en geboren en getogen ‘Polderman’ Jeroen nooit na over het kopen van het huis, hoewel ze al vele jaren samenwoonden. ,,Door de crisis, maar ook omdat we fijn woonden in een huurhuis in de Burgemeester Perksingel”, vertelt Jeroen, die werkt in het onderwijs en daarnaast met Cote de Boes een eigen bedrijf heeft dat gespecialiseerd is in het verzorgen van barbecues en catering. ,,Maar de woningcorporatie wilde een aantal huurwoningen verkopen en bood die als eerste aan diegenen aan die er al woonden. Zodoende werd het zaadje geplant. Wij begonnen de voordelen te zien die het kopen van een huis bood, nu de economische crisis voorbij was.”

Mede omdat de Burgemeester Perksingel een drukkere weg is in het dorp en het stel al twee kinderen had, werd er niet ingegaan op het aanbod van de woningcorporatie. ,,Maar ik wilde ook niet een te rustige omgeving”, vertelt Lindsay. ,,We hebben onder meer huizen bezichtigd in Wieringerwaard en Breezand, maar die vielen af omdat ik de voorzieningen in deze dorpen onvoldoende vond. Voor mij was de verhuizing vanuit Den Helder naar Anna Paulowna al een grote overgang, maar hier ben ik inmiddels wel gewend. En het dorp heeft zich ook behoorlijk ontwikkeld in de positieve zin van het woord qua faciliteiten en voorzieningen. De omliggende dorpen vind ik daarentegen echt te stil.”

De woning aan de Ruysdaellaan hadden ze in eerste instantie overgeslagen. ,,Omdat er geen foto van de badkamer stond op Funda”, vertelt Lindsay. ,,Dan denk je onwillekeurig is er wat te verbergen?” Omdat ze in eerste instantie niet vonden wat ze zochten, gingen Jeroen en Lindsay alsnog kijken. ,,Toen bleek de woning een knappe badkamer te hebben en ook anderszins voldeed ze aan onze wensen: Een mooie huiskamer, dito keuken, een gezellige tuin en genoeg ruimte voor de kinderen.”

Adviserende rol voor Verheul

Verheul had bij die aankoop geen rol, maar de indruk die Tom Beerepoot eerder had achtergelaten was zo groot dat ze dit jaar direct naar Verheul belden, toen het besluit was gevallen dat ze weer wilden verhuizen. Naar hun wens werden ze ‘gekoppeld’ aan ‘hun’ Verheul-makelaar. Hij ging de verkoop van het huis aan de Ruysdaellaan begeleiden, in het aankoopproces speelde Beerepoot een adviserende rol op de achtergrond. ,,We dachten dat zelf te kunnen regelen met de kennis die we in 2015 met de aankoop van onze eerste woning hebben opgedaan”, vertelt Lindsay die ook heel duidelijk is over de reden van de verhuizingswens. ,,Naast Kayne (8) en Elynn (6) hadden we met Senn (2) een derde kind gekregen”, vertelt Lindsay, die werkzaam is in de gehandicaptenzorg. ,,Het huis is te klein voor drie jonge kinderen. Daarnaast bloeit het bedrijf van Jeroen meer en meer. De schuur staat vol met alleen maar barbecuespullen. En meer dan dat…”

Lindsay begint te lachen terwijl ze vervolgt: ,,De laatste bezichtiging van dit huis vond onverwachts plaats. De kandidaat-kopers zouden woensdags komen maar stonden zaterdag al voor de deur, omdat ze op woensdag niet konden en snel wilden handelen daar ze gehoord hadden dat er ook andere belangstellenden waren. Het gevolg was wel dat ze de ogen uitkeken, toen ze de kledingkast openden. Die stond namelijk vol met potten, pannen en bestek van Jeroens cateringbedrijf. Gebrek aan ruimte! Overigens heeft dat beeld geen invloed gehad, want deze mensen zijn de kopers geworden.”

De woning aan de Ruysdaellaan heeft enkele weken te koop, waarvan deels in de stille verkoop, gestaan. ,,Wij hebben Tom gezegd te wachten met de actieve verkoop totdat we een nieuwe woning gevonden hadden. We wilden niet in een situatie komen dat we ons oude huis zouden uit moeten zonder een nieuwe stek te hebben gevonden.”

Vakwerk van Helen Dollekens

Het echtpaar ging echter met vertrouwen de zoektocht in. ,,Omdat ons oude huis goed in de markt zou liggen en wij een bredere financiële basis hadden dan we zelf dachten. Helen Dollekens heeft echt vakwerk geleverd. Zij heeft alles tot in de puntjes uitgerekend, met diverse scenario’s. Denk daarbij aan de verkoopprijs van onze oude woning en de hypotheektermijn: Elke keuze daarin heeft invloed op je hypotheekmogelijkheden. Zij gaf ons een advies op maat in elk scenario dat wij konden kiezen. En met op maat bedoelen wij rekening houdende met onze wensen.”

Tom Beerepoot handelt proactief

De definitieve doorbraak kwam nadat Jeroen getipt werd over een huis aan de Oude Elshof. ,,Ik heb dezelfde dag nog contact gezocht en we zijn de volgende dag gaan kijken. We wilden kunnen toeslaan voordat het huis in de actieve verkoop ging. De woning sprak ons gelijk aan, vooral dankzij de ruime tuin, ruime woonkamer en omdat er genoeg slaapkamers waren en een grote garage voor mijn bedrijf. Ons bod werd snel geaccepteerd waarna we Tom belden dat ons vertrouwde huis in de verkoop mocht. Hij had daartoe al alle voorbereidingen getroffen. Zo waren er al foto’s van het huis aan de Ruysdaellaan genomen. Voor vijf uur ’s middags stond er al een ‘te koop bord’ in de tuin, ’s avonds stond de woning al op internet en social media. Dat, die supersnelle service, tekent Verheul. We konden Tom ook altijd ’s avonds of in het weekend bereiken. Uiteindelijk heeft de verkoop van de woning dus een paar weken geduurd, maar dat viel Verheul niet aan te rekenen. Er waren vijf geïnteresseerden, maar niet iedereen kon de financiering rondkrijgen of men haakte om een andere reden af. Al met al zijn we zeer tevreden over Verheul.”

Gerelateerde berichten