Liefde en geluk

Waarom wilt u verhuizen en wat zoekt u precies?

Hè? Een waarschuwend woord op het moment dat de woningmarkt eindelijk een beetje begint aan te trekken?
Ik zie u verbaasd kijken. Maar houd u goed vast, want als directeur van een financieel adviesbureau en makelaardij ga ik u nu ook nog vertellen dat geld en een huis niet gelukkig maken. Dat heb ik niet zelf bedacht, maar komt uit tal van wetenschappelijke studies naar voren: het grootste geluk komt van liefde en werk. Op dit moment is een correctie op z’n plaats: voor veel mensen is nu het grootste geluk werk vinden.

Aan liefde kunnen wij wel iets bijdragen. Niet door huwelijksmakelaars in dienst te nemen. Wel door het geluk niet nodeloos op de proef te stellen. Ik heb al eerder gezegd dat dit een goede tijd is om een huis te kopen: de prijzen dalen nog iets en de rente is laag. Naar mate de huizenprijzen stijgen, neemt de ruimte om te onderhandelen af. De vraag die veel mensen verzuimen te stellen, is: waarom wilt u verhuizen en wat zoekt u precies? Niet in de zin van het aantal vierkante meters, die komen vanzelf aan bod, maar wel van: woongenot, levensgeluk, vrijheid? Dat is belangrijk om te bepalen in welke richting wij het beste kunnen zoeken. Voor het huis, maar ook voor de financiering.

De afgelopen jaren hebben duidelijk gemaakt hoe ongelukkig je wordt van een financiering die gebaseerd is op het optimisme dat bomen tot in de hemel groeien. Een adviseur voor het leven komt met een financieel plan dat precies past bij uw leven, verwachtingen (waarom verhuizen?) en omstandigheden. Op die manier zorgen we samen voor financiële rust en dus voor ruimte voor werk en liefde. Voor dat laatste kan zelfs een adviseur voor het leven u niet helpen.

André Vendrig
Algemeen directeur

André Vendrig is algemeen directeur van Verheul Financieel advies, verzekeringen en makelaardij. Verheul heeft vestigingen in Anna Paulowna, Schagen en Wieringenwerf.

 

 

Gerelateerde berichten