Minder, maar beter verzekeren

Alles voor de zaak. Zo leven veel ondernemers. Zij zijn vaak de coach die de ploeg tot winst inspireert. Soms de chirurg die een pijnlijke operatie moet uitvoeren om het leven te redden. Als ondernemer begrijp ik die gedreven mentaliteit. Maar ik zie in onze praktijk ook de keerzijde van te weinig of helemaal geen aandacht voor zichzelf. Dan ontdekken ondernemers opeens dat zij zichzelf zo hebben weggecijferd dat zij zijn aangewezen op de bijstand, omdat zij hebben bezuinigd op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Natuurlijk moet je in zware tijden ook naar de kosten van verzekeringen kijken. Maar doe dat op een gezonde manier. Volgens het medicijn van minder maar beter. Neem de zorgverzekering. De zorg die we in Nederland gewend zijn, wordt duurder en duurder. Als ik dan de kortingen zie die in onze branche worden gegeven dan vraag ik mij af hoe de verzekerden die voordelen alsnog gaan betalen.

Ik ben ervan overtuigd dat het anders moet en kan. Door te investeren in een duurzame gezondheid van de ondernemers, maar ook van hun medewerkers. In structureel ‘onderhoud’ van lichaam en geest. Daarvan wordt iedereen plus je portemonnee beter. Daar moeten we heen. Ik weet mij in mijn ideeën gesteund door directe collega’s in de branche die het snappen en de resultaten zien. Daarom durf ik het u te vragen: wie zorgt er voor dat hij of zij de zorg over gezondheid in 2015 echt goed laat regelen?

Fijne feestdagen en een gezond 2015 gewenst.

André Vendrig
Algemeen directeur

André Vendrig is algemeen directeur van Verheul Financieel advies, verzekeringen en makelaardij.

 

 

Gerelateerde berichten