Nederlands kampioene gesponsord door Verheul op weg naar het EK

Om 06.00 uur ’s ochtend je bed uit, om vervolgens een half uur hard te lopen, snel te douchen en daarna naar school te gaan. Vervolgens ook nog in de avond trainen. Volgens de Nederlands kampioene inline-skating Sascha Schenk (15) uit Wieringerwerf is dat heel normaal.

Het begon allemaal met flyers over gratis skeelerlessen die werden uitgedeeld bij de schaatsclub. ‘’Laat ik het maar eens proberen’’ zei Sascha. Al vrij snel bleek ze dit leuk te vinden en er goed in te zijn. Als opvolger van Jong Oranje is een RTC (Regionaal Talentencentrum) opgericht waar Sascha een uitnodiging voor heeft gekregen. Inmiddels skeelert Sascha al een aantal jaar in de RTC inline-selectie voor schaatsacademie Noordwest in de categorie junioren B. Het RTC is deel van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders bond (KNSB). Op dinsdag en donderdag traint ze met de RTC selectie Noordwest en op zondag vindt een gezamenlijke training plaats van alle RTC groepen uit Nederland. Meestal is deze training in Heerde of Heerenveen. De rest van de week wordt ingevuld door thuistrainingen zoals hardlopen en fietsen waar ze een schema voor heeft waarin precies staat omschreven wat ze moet doen.

Manon Kamminga die verschillende medailles op het Europees Kampioenschap en Nederlands kampioenschap inline-skaten op haar naam heeft staan, heeft Sascha een voorstel gedaan om een maand lang op trainingskamp te gaan in Florida in Amerika. De hele maand januari en begin februari heeft Sascha vrij gekregen van school om op trainingskamp te gaan. Waar ze zes dagen in de week twee keer per dag keihard heeft getraind.

Het trainingskamp was een goede voorbereiding op het Nederlands kampioenschap inline-skating. Dit vond plaats van 10 t/m 12 mei in Heerde, zowel op de baan als op de weg. Sascha heeft op het NK maar liefst drie medailles weten te behalen, namelijk: goud op de 100 meter, zilver op de 500 meter en op de one-lap. Waarbij 5 rijdsters een ronde rijden tegen elkaar. Eveneens een zilveren medaille.

Wilt u als woningverkoper of -koper net als Sascha een winnaar worden? Neem dan contact op met de adviseurs van Verheul!

 

Gerelateerde berichten