Nieuw huis gekocht binnen week, oude verkocht in 10 dagen tijd

Het was makelaar Hans Bos die voor de doorbraak zorgde. ,,Zonder Hans zouden we hoogstwaarschijnlijk volgend jaar ook nog op ons huidige adres aan de AC de Graafstraat in Wieringerwerf wonen”, vertellen Maaike Verhoeks en Bob Woets. ,,Hij tipte ons over een woning aan de Spade in Wieringerwerf die in de verkoop werd gezet. Dat was de straat waar wij graag zouden willen wonen. Wij hadden daar toevallig een maand of wat eerder doorheen gefietst toen we ons aan het oriënteren waren.” De rest is geschiedenis: niet alleen werd de twee-onder-een-kap-woning binnen een week gekocht, ook hun huidige huis werd binnen tien dagen verkocht.

,,Het ging allemaal zo snel dat we nauwelijks tijd hadden ons voor te bereiden. We kochten de nieuwe woning vlak voor onze vakantie”, legt Bob uit. ,,Maaike is docente en had het verschrikkelijk druk met het controleren van de toetsen. Ik zit in de IT en moest allerlei zaken nog afronden voordat we weg zouden gaan. Het kwam er uiteindelijk op neer dat we de hypotheekpapieren mee op vakantie hebben genomen. Toen kwamen we pas er aan toe om ze door te lezen en te ondertekenen, want alles stond op papier zoals afgesproken.”

De verkoop van het eigen huis, daar wilden ze mee wachten totdat ze terug van vakantie waren. Maaike lachend: ,,Het was eigenlijk nooit onze bedoeling geweest om dit jaar al een woning te kopen, laat staan om een huis te kopen voordat je eigen woning verkocht is. Maar we wilden graag in Wieringerwerf blijven en in ons dorp is niet zoveel nieuwbouw beschikbaar. En al helemaal geen woningen zoals aan de Spade: die zijn groot en comfortabel en liggen ook nog eens aan een doodlopende straat, zodat je veel privacy hebt. Daarnaast is het huis ook nog eens af: We hoeven behalve wat nieuw behang en een lik verf hier en daar er niets aan te doen. Kortom: We konden ons droomhuis krijgen, de rest was op dat moment niet belangrijk.”

Eenmaal terug van vakantie ging de verkoop van het huis waar ze al bijna negen jaar in wonen in bijna net zo’n snel tempo als de koop van hun nieuwe woning. ,,Het was bijna kermis in het dorp en Hans zei tegen ons dat dit het perfecte moment was om het huis te verkopen. Het moest allemaal zo snel dat er niet eens foto’s binnen zijn genomen. Alleen van de buitenkant is een plaat geschoten. Omdat de foto’s in het huis nog gemaakt moesten worden, zette Verheul op zijn site alleen een foto van de buitenkant van de woning met daarop ‘binnenkort in de verkoop’.  Daarbij promootte Verheul ons huis wel al op haar site en facebook. Ook kwam er al een bord ‘te koop’ in de tuin te staan en deelden wij het bericht op onze eigen Facebook-pagina. Al deze acties hadden effect: Er kwamen gelijk zes en later zelfs zeven serieuze reacties op. Hans verdient ook de complimenten hoe hij de bezichtigingen geregeld heeft: Allemaal op één dag zonder dat de geïnteresseerden op elkaar hoefden te wachten.”

Eind januari krijgen ze de sleutel van de nieuwe woning, 10 februari willen ze verhuizen. Bob en Maaike: ,,Dat duurt nog eventjes, maar het is en blijft een prachtig vooruitzicht. Wij zijn Verheul en Hans Bos in het bijzonder dankbaar voor wat er voor ons gedaan is.”

Gerelateerde berichten