NVM/Verheul Open Huizen Dag in teken van relatief goedkope Noordkop

NOORDKOP- De makelaars van Verheul verwachten grote drukte bij de komende NVM/Verheul Open Huizen Dag op zaterdag 30 september tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Na alle berichten over de snel stijgende woningprijzen en toenemende verkopen is het voor woningkopers hét moment om een woning te kopen. De woningprijzen in Amsterdam en de Randstad stijgen namelijk explosief, maar in de Noordkop zijn nu nog veel woningen voor zeer redelijke prijzen te koop. Verheul heeft er meer dan 150 in de aanbieding.

Een tweede goede reden is de nog altijd historisch lage hypotheekrente. Voor 20 jaar zekerheid ligt de hypotheekrente nog altijd onder de 2,5 procent en voor 10 jaar zekerheid zelfs onder de 2 procent. Woningen die aan de halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag deelnemen, worden sneller verkocht dan woningen die hier niet aan meedoen. In de dagen voorafgaand aan de Open Huizen Dag is er sprake van een opleving in het aantal verkopen. Deze opleving is sterker dan wanneer het een ‘gewone’ week betreft. Van de groep woningen die heeft deelgenomen aan de laatste NVM Open Huizen Dag in april 2017 was 12 weken na de NVM Open Huizen Dag ruim 45 % verkocht. Van de groep woningen die niet heeft deelgenomen, is een kleine 20% verkocht.

Zonder afspraak bezichtigen

Een deel van de verkopers stelt zijn deuren weer open voor de Open Huizen Dag.  Bij Verheul zijn circa 25 woningen zonder afspraak te bezoeken. De deelnemende woningen zijn herkenbaar aan een Open Huisbiljet of NVM-vlag. Ook als er aankondigingsposter voor het raam hangt of als er een Open Huis Bord in de tuin staat, betekent dat belangstellenden tussen 11.00-15.00 uur onaangekondigd naar binnen kunnen. Een bezichtiger krijgt een verkoopbrochure mee van de bewoners die zelf thuis zijn om de rondleiding te geven.

Een overzicht van alle woningen die deze dag kunnen worden bezocht, staat op onze gloednieuwe website www.verheul.nl en daarnaast op  www.funda.nl. Tevens zijn er voor deze Verheul Open Huizen Dag  woningen te zien in de advertentie die in veel kranten in de Kop van Noord Holland verschijnt.

Gerelateerde berichten