Opleiding in financiële sector met baangarantie

In tijden van crisis en economisch mindere tijden, zijn er toch bedrijvenTino small die hun nek uitsteken voor de jongere generatie werkzoekenden.
Zo gaat de Finance Academy tegen de draad in. Verheul participeert in deze stichting van 25 bedrijven en instellingen die samen met het ROC Kop van Noord Holland jongeren opleiden op MBO+ niveau. In plaats van personeel te saneren en jonge, nog lerende krachten te weren, zijn de bedrijven juist op zoek naar het talent van de toekomst.

Baangarantie
Verheul Verzekeringen en Financieel Advies bedacht enige jaren geleden samen met de ROC Finance Academy en andere bedrijven uit de financiële sector een uniek concept voor MBO-scholieren met interesse in de financiële sector.
Het concept omvat werken, leren, geld verdienen en een baangarantie, die uniek is in deze tijd van economische onzekerheid. André Vendrig, algemeen directeur van Verheul, stuurt namens deze bedrijven 1 dag per week dit concept aan.

Inloopmiddag
Op vrijdag 28 juni organiseert de Finance Academy**  bij één van haar aangesloten bedrijven, De Hooge Waerder Accountants, een inloopmiddag. Zij promoten een tweetal MBO+ opleidingen die in september van start gaan. Het gaat om de landelijk erkende MBO opleiding tot Assistent Accountant en de MBO opleiding Bank- en Verzekeringswezen. De bedrijven hebben aan deze opleidingen extra vakken, gastcolleges en excursies toegevoegd. Beide opleidingen geven de bovengenoemde unieke baangarantie. De inloopmiddag wordt op 28 juni gehouden op het kantoor van De Hooge Waerder (Kennemerstraatweg 303a te Alkmaar) tussen 14.30 uur en 16.30 uur. Van tevoren opgeven is niet nodig, maar het mag wel via info@finance-academy.com.

Begeleiders van de Finance Academy vertellen geïnteresseerden de 28e wat het traject inhoudt en je kunt ook in gesprek gaan met medewerkers van De Hooge Waerder, bijvoorbeeld over hun ervaringen in de financiële dienstverlening. Voor leerlingen die na de schoolvakantie direct willen starten, zijn er deskundigen aanwezig die ter plaatse toetsen of de opleiding bij ze past. Ook kan de leerling direct worden ingeschreven voor de opleidingsplek. Een diploma vmbo-tl of havo (of overgangsbewijs havo en vwo 4-5) of 1 jaar mbo is voldoende voor toelating.

Daarnaast kun je informeren naar het werk- en opleidingstraject dat wordt aangeboden bij Verheul,
De Hooge Waerder en andere aangesloten bedrijven bij de Finance Academy.

Voor meer informatie over de Finance Academy en haar opleidingen kun je kijken op www.finance-academy.com.

Tino web

 

Gerelateerde berichten