‘Die oprechte persoonlijke belangstelling, dat onderscheidt Verheul’

De hypotheek was in wezen al verstrekt door een grote bank toen ze alsnog voor een tussenpersoon kozen in de vorm van Verheul. ,,Daarmee gingen de kosten weliswaar ietsje omhoog, maar dat ging echt om een klein bedrag en we hebben er zoveel voor teruggekregen.” Veelzeggende woorden van Sonja (28) en Dennis Zomerdijk (29) die sinds juni van hun nieuwe woning aan de Tjalk in Wieringerwerf genieten.

Sterker nog, inmiddels hebben ze ook al hun verzekeringen bij Verheul ondergebracht. ,,Vanwege in de eerste plaats het oprechte persoonlijke contact van Verheul, want qua vakdeskundigheid hebben we de afgelopen jaren niets te klagen gehad van onze vorige tussenpersoon”, vertelt Sonja. ,,Wel hebben we bij Verheul meer waar voor ons geld gekregen. Dat wil zeggen dat we voor iets lagere kosten meer hebben kunnen verzekeren. Wij hebben bijvoorbeeld veel dure zakelijke apparatuur in huis staan en dat is nu verzekerd, ook als we op reis gaan.”

Dennis is een inmiddels bekende tatoeëerder dankzij zijn optredens in het televisieprogramma Ink Master, Sonja is nagelstyliste. Beiden maken mensen naar eigen zeggen niet mooier, maar helpen hen beter hun persoonlijkheid uit te dragen. Oftewel: zij smeren geen ‘schmink’ op maar proberen de ‘echte ik’ van iemand beter naar voren te brengen. Die echte ik verwachten ze ook van hun tussenpersoon: geen commerciële pietpraat maar echte belangstelling voor wie je bent. ,,En dat doet Verheul. Ik heb een halve avond met Mieke Spaan-Leijen van de verzekeringstak van Verheul zitten praten terwijl ik haar nog nooit gezien had! En toen we voor onze hypotheek bezig waren, hadden we, toen we naar het kantoor van Verheul reden, helemaal niet het idee dat we bezig waren een groot financieel besluit rond te maken. Nee, we gingen gezellig een kopje koffie met Renzo drinken.”

Wederzijdse inspiratie

Met hypotheekadviseur Renzo van der Zijl is de persoon genoemd die Sonja en Dennis inspireerde voor Verheul te kiezen. En de klik was wederzijds, want zo stelt Sonja: ,,Renzo heeft alle afleveringen van Ink Master gekeken. Allemaal! En dan de volgende dag bellen hoe hij vond dat Dennis het gedaan had. En Mieke, die heeft alle afleveringen in één avond teruggekeken. Fantastisch toch? Bij Verheul sluit de poort gewoon niet om vijf uur. De adviseurs zijn ook ’s avonds telefonisch of in ieder geval via WhatsApp bereikbaar. Dat is de moderne tijd en ook dat spreekt ons erg aan het bedrijf aan.”

Sonja en Dennis woonden voorheen in een huurwoning in de Patrijsstraat in Wieringerwerf. ,,Die woning was verouderd, zo hadden we in de badkamer alleen een douche”, aldus Sonja. ,,En het was mijn woning, Dennis was bij mij ingetrokken. Ik wilde graag een woning die niet alleen gevoelsmatig maar ook op papier van ons allebei was.” Om na een moment van stilte te vervolgen. ,,Eigenlijk zijn we iets te vroeg weggegaan, want het besluit is gevallen dat de woningen worden gesloopt. We zijn daardoor een verhuispremie misgelopen. Dat had de hypotheekregeling wat makkelijk gemaakt.”

Want eenvoudig was dat niet en niet eens vanwege financiële redenen. ,,Dennis was langer dan drie jaar en korter dan vijf jaar zelfstandig, waardoor we niet meer onder speciale startersregels vielen maar ook niet onder de zelfstandige ondernemersregels. We vielen kortom overal net buiten de boot. De Rabobank was de enige die met ons wilde praten en zij waren het gelukkig met ons eens. Toen we wisten dat we  een hypotheek konden krijgen zijn we gaan rondkijken voor een huis. Ons oog viel op onze huidige woning en die werd aangeboden door Verheul. Zodoende zijn we met Verheul in aanraking gekomen. Daarnaast wist ik al dat Verheul een goede naam heeft in de regio. Vrienden van ons hadden ook via Verheul een woning gekocht en waren erg tevreden.”

Meer ruimte

Inmiddels zijn ze helemaal gesetteld in hun nieuwe woning. ,,Een prachtige badkamer, een mooie keuken, een ruime living en vooral ook meer slaapkamers”, somt Sonja op. ,,Daardoor hebben we meer ruimte om ons eigen ding te doen. In de Patrijssstraat deelden we een werkruimte, maar nu hebben Dennis en ik allebei een eigen werkkamer, waarin we onze inspiratie kwijt kunnen. Ideaal kortom.”

Gerelateerde berichten