Particulieren zijn honkvast bij keuze ziektekostenverzekering

Met een frisse start in het nieuwe jaar kunnen wij ook de balans opmaken van het afgelopen jaar. De decembermaanden zijn namelijk in verzekeringsland een hectische tijd. Denk bijvoorbeeld aan de ziektekostenverzekeringen. Als we naar dit onderwerp kijken kunnen we spreken van opvallende cijfers. Die overigens al jaren het zelfde zijn. Landelijk gezien is slechts een kleine zes procent overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. De overgrote meerderheid, meer dan 94%, blijft dus bij dezelfde ziektekostenverzekeraar. Dat is geen verrassing. Gerekend vanaf 2006, het jaar dat de verplichte basisverzekering werd ingevoerd, is bijna 70% van de Nederlanders nog nooit overgestapt.

Waarom werkt op dit punt de marktwerking in de zorg niet? Een lastige vraag, want wij spreken niet voor de grote landelijke verzekeraars. Wij kennen onze meerwaarde als persoonlijk adviseur. Klanten weten dat wij voor hen zorgvuldig de opties naast elkaar kunnen leggen. Uiteindelijk ligt er een pakket dat het beste bij hem of haar past. Dát maakt een ziektekostenverzekering zulke lastige materie: het is dermate persoonlijk dat je er geen gemene deler op los wilt laten. Sommige relaties beseffen dat. Zij bellen ons om wijzigingen door te geven. Toch is er een grote groep die denkt dat de basisverzekering en aanvullende verzekering qua inhoud nauwelijks wijzigt. Meestal omdat ze begrijpelijkerwijs druk zijn met hun dagelijkse bezigheden. Juist voor hen is persoonlijk advies nodig om teleurstellingen te voorkomen. Bijvoorbeeld als je last hebt van je rug en blijkt minder fysiotherapiebehandelingen te hebben dan gedacht. Toch vervelend als je daar in februari of in juni achter komt. Wij adviseren het hele jaar op basis van persoonlijk gesprekken met een relatie. Vanuit een zo’n goed mogelijk beeld bepalen we samen de zorgbehoefte. Vervolgens regelen we voor de drukke eindejaarsverplichtingen alvast de dekkingen en eventuele overstap naar de meest passende zorgverzekeraar. En dan is er wellicht een overstap naar een andere verzekeraar, maar daar merkt u niets van omdat u bij dezelfde vertrouwde persoonlijk adviseur blijft.

André Vendrig
Directeur Verheul Groep,
Schagen, Anna Paulowna,
Wieringerwerf, Julianadorp.
Tel. 0223 – 52 17 50
Website: www.phverheul.nl

Naschrift: Alle kritiek ten spijt hebben we het in de basis goed voor elkaar in Nederland qua zorg. Veel buitenlanders zijn jaloers op het niveau en de beschikbaarheid. Zij kijken bewondering met hetgeen bij ons in de (basis)verzekering allemaal is geregeld en wordt vergoed.

 

Gerelateerde berichten

5 november 2021

Verhuizing Verheul Schagen