Personeelstekort voorkomen doe je door bijtijds talent ‘te scoren’

Het is zo makkelijk: klagen maar niet handelen. Of om in voetbaltermen te spreken: alsmaar wachten in de zestien tot die bal komt. Soms komt dat leder daadwerkelijk en is het makkelijk scoren, maar over het algemeen moet je er meer voor doen. Meeverdedigen en vooral ook meedenken hoe het team is ingesteld en hoe jij het beste tot je recht komt. Die denkwijze is Verheul vertrouwd, al vele jaren.

Wij kijken dan ook met gefronste wenkbrauwen naar de berichtgeving in de media over schaarste op de arbeidsmarkt en hoe die op te lossen. Het is niet alleen onze mening, maar ook onze ervaring dat bedrijven en overheidsinstellingen daar zelf de hand hebben. Hoe? Door bijtijds in talent te investeren. Bij Verheul leiden wij al 12 jaar  onze eigen mensen op.  Van medewerkers- tot op directieniveau gaan wij ervan uit dat vroeg of laat mensen kunnen weggaan, vanwege een liefde elders in het land, een uitdaging in het buitenland of een andere reden. Ook dat is te herleiden naar het voetbal: alleen als je Manchester City of PSG bent, weet je dat spelers nooit weg willen gaan. En zelfs dan is er geen 100% garantie, denk aan de vertrekwens van sterspeler Mbappé van PSG naar Real Madrid. Motivatie zit hem namelijk, zeker in een tijd van schaarste op de arbeidsmarkt, niet alleen in een financiële prikkel. De uitdagingen op het werk, de secundaire voorwaarden en de arbeidscultuur zijn net zo belangrijk.

Daar maken wij bij Verheul het verschil. Dankzij ten eerste het opleidingstraject dat wij financieel talent bieden via de Finance Academy, een instituut dat een samenwerkingsverband is tussen Verheul, concullega’s uit het bedrijfsleven en de ROC Kop van Noord-Holland. Daarnaast maken we de leerlingen betrokken, bij hun vak, bij het bedrijf en ook maatschappelijk. Want hypotheken verkopen is één, maar echt persoonlijk advies geven is iets anders. Dat is een vak en vraagt om investeringen waarbij men breder leert kijken dan alleen de cijfers.  Lid zijn van een voetbalclub als CV Wieringermeer helpt die bredere blik te ontwikkelen. Sport is een fysieke en mentale investering in jezelf om zo hoog mogelijk te spelen.

Het verenigingsgevoel doet kinderen zich echter ook sociaal ontwikkelen wat in een tijd van gamen, social media en andere vormen van afzondering misschien nog wel belangrijker is. Wanneer pubers bereid zijn om jonge kinderen te trainen of ander vrijwilligerswerk te doen, zijn ze later ook mentaal in staat het beste eruit te halen voor een klant. Jongelui opleiden met een grote maatschappelijke betrokkenheid doen echter helaas maar weinig bedrijven. Dat is een gemiste kans. Bij Verheul komen al onze 100 collega’s uit de regio. Omdat wij talent niet alleen op puberleeftijd ontdekken, maar ze ook bij ‘de club’ betrekken. En ze vervolgens in een ‘beloftenteam’ plaatsen: wij hebben al  jarenlang een studententeam werken op de zaterdagen. Die stromen van daaruit door naar het ‘seniorenteam’: Continu hebben wij zodoende 5 tot 10 regionale stagiairs die we het vak leren. Verzekeringen, hypotheken en makelaardij. DAARIN zijn we onderscheidend.

Wie doorzet krijgt de beloning voor het harde werken en leren: kort geleden hebben wij weer twee jonge talenten een contract kunnen geven die via onze bedrijfsschool 3 (drie!) MBO-niveau 4+ diploma’s hebben gehaald. We hebben ook de MBO-leerling van het jaar al eens opgeleid . Zij werkt nog steeds bij ons.

Verheul is geen Ajax, maar wel een soort van SC Cambuur dat wil doorgroeien naar het niveau van AZ: regionaal bepalend, voor een veel groter gebied bepalend op het gebied van visie en kwaliteit. De Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding, zoals je die in het voetbal hebt, kennen we in de financiële sector niet. Wij streven die, net als AZ, echter wel na. En dan weet je dat soms ervaren krachten, na 15 jaar werkervaring, kunnen vertrekken. Daarom zoeken wij momenteel door ons enorme succes /groei een SENIOR SCHADEBEHANDELAAR en een SENIOR HYPOTHEEKADVISEUR zoeken die het LEUK EN NUTTIG vinden jonge mensen het vak te leren. Ben je jong en klaar met MBO of HBO, dan hebben we altijd interesse!! Onze ambitie is het mooiste en meest toonaangevende financieel adviesbedrijf  van Noord-Holland te zijn. Wie wil daar niet aan bijdragen en bij horen?

Verheul combineert vakmanschap met  jeugdig enthousiasme, hoeveel jaar we ook als bedrijf bestaan. We zijn daarin eigenzinnig, omdat we vinden dat we daar, naar de Nederlandse cultuur zoals die ooit was, een verantwoordelijkheid hebben. Het doet ons pijn hoezeer die cultuur steeds meer verandert. Hoe toonaangevende  banken, financieel dienstverleners en bedrijven in andere sectoren continu kiezen voor de korte termijn. Als balafwachters in de zestien: niet investeren in (regionale) MBO-ers, maar wachten tot ze klaar zijn met HBO en 5 jaar werkervaring hebben. We beseffen niet hoeveel we in dit land te winnen, maar vooral ook te verliezen hebben.

 

André Vendrig
directeur Verheul Groep
en Hans Bos
directeur makelaardij Verheul Groep
Schagen, Anna Paulowna,
Wieringerwerf, Julianadorp.
Tel. 0223 – 52 17 50
Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten