Verheul groep ondersteund Topkids- programma voor groep 7/8 jeugd in onze regio

Voetbaltraining Totaal nu ook voor keepers. Bedrijfsleven omarmt Topkids

Middenmeer De trainingen benaderen een professionele werkwijze.
Het zijn daarbij onder meer Mark de Vries, topkids logoSergio Ommel en Egbert Boxma die putten uit hun eigen
verleden als profvoetballer en dat willen overbrengen op  jeugdspelers.
Het uitgangspunt van Voetbaltraining Totaal is het hebben van plezier. 
,,Kinderen kunnen zo nog meer groeien op het gebied van zelfvertrouwen, positief denken en positief kijken naar anderen en op positieve wijze samenwerken”, vertelt Edwin Groot (47) uit Middenmeer.

Keepers

Hij is de initiatiefnemer achter het project Topkids. Voetbaltraining Totaal is daarnaast een nieuwe weg ingeslagen door modules voor kee- pers aan te bieden. Bij DWOW in Wieringerwerf vinden trainingen plaats onder leiding van bij voor- beeld de Helderse doelman Mitchel Michaelis. ,,Keepers hebben een be- langrijke rol in het team”, vervolgt Groot. ,,Wanneer zij een fout ma- ken, dan ontstaat er gelijk gevaar of zelfs een tegendoelpunt. Onze trai- ners (naast Michaelis werkt ook Kleine Sluis-doelman Teun Groot uit Wieringerwaard bij Voetbaltrai- ning Totaal, red.) coachen op posi- tieve wijze. Zij vertellen wat je goed doet.Wanneer een speler drie keer te horen krijgt wat hij niet goed heeft gedaan, dan sorteert dat effect op de onzekerheid en zijn plezier.” Behalve de positieve geluiden krijgen keepers ook les met gerichte scherpschutters tegen over zich. Het zijn de voormalige aanvallers De Vries en Ommel die spitsentraining geven namens Voetbaltraining Totaal. Zij nemen het met hun aanvallers op tegen de doelverdedigers.
Foto artikel Voetbaltraining Totaal 20160301De Vloedlijn

Naast de trainingen biedt het bedrijf het Topkids-programma aan voor leerlingen uit groep zeven en acht. Hierin staat het talent van de kinderen voorop. Een programma van vier lessen is ontwikkeld, specifiek gericht op het zichtbaar maken van kwaliteiten van kinderen. Vorige week was de kick-off op basisschool de Vloedlijn in Julianadorp. Het Topkids-programma bereikte een mijlpaal. ,,We hebben in het bedrijf Verheul Groep een hoofdsponsor gevonden voor de komende vijf jaar”, vervolgt Groot. ,,Het bedrijfsleven omarmt het project en dat kan wel eens voor een sneeuwbaleffect gaan zorgen. We kunnen zo de kosten voor basisscholen laag houden en nieuw lesmateriaal maken. De gemeente Hollands Kroon steunt het initiatief en helpt ons om via de schoolbesturen nog meer scholen te bereiken.” Topkids stelt leerlingen in de gelegenheid met topsporters te praten en te profiteren van hun expertise. Kinderen worden meer bewust om op positieve wijze naar zichzelf en anderen te kijken. Ook vanuit scholen krijgt de organisatie goede feedback. ,,Leerkrachten reageren positief en zijn super enthousiast.

In de laatste oefening vullen leerlingen een complimentenkaart in en vertellen over iedereen iets positiefs. Een leraar had alle
complimentenkaarten opgehangen in de klas en zelf overal een lofuiting bijgezet. Hij ging er helemaal in op. Dat vinden wij prachtig.”
Door de grotere naamsbekendheid wordt het netwerk van het bedrijf uitgebreid. Zo hoorde een diëtiste uit Amsterdam via via van het project en bood haar diensten aan. In het nieuwe lespakket krijgt men te horen wat suikers in het eten met het lichaam doen en waar koolhydraten voor dienen. 

Gehandicapt

Daarnaast zal in de toekomst ook een man die gehandicapt is geraakt – na een ernstig ongeluk – zijn verhaal houden binnen het Topkids-programma. 
Hij heeft ondanks zijn handicap toch succesvol een carrière opgebouwd. .,In ons concept passen mensen die weten te inspireren. Het zijn handvaten om kinderen sterker te maken en meer zelfvertrouwen te geven”, zegt Groot tot besluit.

Lees ook

Verheul helpt TOP KIDS te ontwikkelen

Bron: Voetbaltraining Totaal

Gerelateerde berichten