ROC-uitblinker Diantha van Teulingen is

‘Bijzonder omdat ze zo normaal is’ Diantha

Aaibaar maar tegelijkertijd wilskrachtig. Rustig maar met een enorme innerlijke energie. Diantha van Teulingen is niet een persoonlijkheid die van nature op de voorgrond treedt, maar wat ze zegt snijdt houdt. Haar inzet, intelligentie en vooral ook betrokkenheid op sociaal vlak hebben ertoe geleid dat anderen haar dat laatste zetje hebben gegeven. Na haar verkiezing tot regionaal MBO-uitblinker gaat ze voor de landelijke verkiezing. In november hoort Diantha, die bij de Verheul Groep tot het team behoort dat de verzekeringsportefeuille beheert, of ze van de 42 kandidaten genoeg stemmen heeft vergaard voor de finaleronde.
Ze moet dan in de top tien staan. U kunt op Diantha stemmen via deze link.

 

De 22-jarige inwoonster van Anna Paulowna is een prachtig voorbeeld van nut en noodzaak van de Bank & Insurance opleiding van de Finance Academy. Verheul stimuleert en ondersteunt samen met andere ondernemers in de Noordkop regionaal talent zich te bekwamen in de financiële sector. De jongeren dan wel jongvolwassenen krijgen een MBO+-opleiding aangeboden plus stagemogelijkheden bij de deelnemende bedrijven. Bovendien ontvangen ze, wanneer de ontwikkeling loopt zoals gepland, vanaf het derde jaar geen stagevergoeding maar een honorarium.

Tenslotte bestaat er de mogelijkheid door te stromen naar een HBO-opleiding met vrijstellingen. Die stap heeft Diantha inmiddels ook gemaakt: ,,Ik heb mijn MBO-diploma gehaald en volg nu een opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening (SFD). Dat is een opleiding die deels op HBO-niveau zit. Deze opleiding is er echt één naar mijn hart. Ik kan straks mensen helpen van hun schulden af te komen. Niet als deurwaarder maar door mij in te leven in hun problematiek en dan met een oplossing op maat te komen. Psychologisch inzicht, sociale vaardigheden en goed zijn in cijfers komen bij SFD samen. Ik kan mijn talent daardoor breder inzetten.”

Passie voor cijfers

Passie voor cijfers heeft Diantha altijd al gehad.
Op de Havo vond ze het vak management en organisatie het leukste. Eenmaal op het ROC kwamen haar kwaliteiten pas echt bovendrijven. En dat was meer dan alleen het hebben van een goed stel hersens, want ook haar inzet en enthousiasme vielen de docenten, haar coach en de Verheul Groep op. Diantha volgde de MBO-opleiding op niveau 4 met als extra vak Wet Financieel Toezicht. Daarvoor slaagde ze cum laude, zoals ze voor de gehele opleiding met vlag en wimpel slaagde. Bovendien maakte ze gedurende de opleiding indruk door op alles wat zij deed, van simulatielessen en presentaties tot haar stage, nét een ander accent te leggen. Docenten op de ROC Kop van Noord-Holland concludeerden daarom dat Diantha geen MBO+-opleiding maar een MBO++-opleiding had voltooid.

Verrast door verkiezing

Dit alles was reden voor de school de inwoonster van Anna Paulowna te benoemen tot regionaal Uitblinker MBO, een initiatief dat geïnitieerd is door de MBO-raad. ,,Ik kreeg een belletje van mijn opleidingscoördinator bij het ROC Kop van Noord-Holland dat ik verkozen was tot regionaal MBO-uitblinker”, vertelt Diantha. ,,Ik voelde mij uiteraard vereerd maar was ook verbaasd.
Daarnaast vroeg ik mij in eerste instantie af of ik wel zo op de voorgrond wilde treden. Na enig nadenken moest ik mijzelf volmondig het antwoord ja geven.
De landelijke verkiezing is een prachtig podium om naam te maken, zowel voor mijzelf als voor de Verheul Groep als de ROC Kop aan Noord-Holland aan wie ik zoveel te danken heb.”

Dat meedenken met anderen, dat is helemaal Diantha. Zoals ze ook gewoon met beide voeten op de grond blijft staan. ,,Ik kijk nuchter naar deze verkiezing. Wat ik kan kunnen veel andere leerlingen echt ook. Maar het is wel zo dat zij misschien meer geïnspireerd raken.” Dat zou de talentontwikkeling in de Noordkop een boost kunnen geven. Haar werkgever bij de Verheul Groep, André Vendrig, stelt: ,,Diantha legt haar lat op een voor iedereen haalbaar hoog niveau. Hier kunnen veel leerlingen in haar omgeving een voorbeeld aan nemen. Bovendien zegt ze zelf ook dat iedereen dat niveau kan halen.
Die houding van ‘wat ik doe is niet meer dan normaal’, dat maakt haar juist zo bijzonder.”

 

Verheul Groep | Finance Academy from Druktemaker Media on Vimeo.

Gerelateerde berichten