Meer over ons

WAAROM ONZE TAXATIE-OPDRACHTGEVERS KIEZEN VOOR VERHEUL

Verheul heeft altijd de oplossing voor een taxatierapport. Taxatierapporten dienen aan steeds hogere eisen te voldoen. Nieuwe regels van de AFM, de banken en geldverstrekkers en de overheden eisen een gecontroleerde en deskundige rapportage van taxateurs. Onze taxatiekwaliteit wordt erkent door de NVM, NWWI, TaxateursUnie en de NRVT.

Taxaties

Onze Register Makelaars/Taxateurs staan garant voor een juiste waardebepaling en snelle afhandeling van taxaties. De Woningtaxatierapporten worden gemaakt door Bas de Weger en Hans Bos. Deze rapporten gevalideerd door  het NWWI en TaxateursUnie, worden door banken en verzekeringsinstellingen geaccepteerd voor bijvoorbeeld uw hypotheek of verzekering. Ook voor taxatierapporten van Bedrijfsmatig Vastgoed bent u bij Hans Bos aan het juiste adres.

We voeren ook taxaties uit ten behoeve van de belastingdienst. Dit is bijvoorbeeld van toepassing indien de vermogenssituatie van een overledene bepaald moet worden of bij de overdracht van een woning binnen de familie.

Het NWWI en TaxateursUnie zijn controle-instituten voor woningtaxaties en heeft als belangrijk doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI en TaxateursUnie aanmelden. Door deze voortdurende controle van taxaties en taxateurs is de kwaliteit van een taxatie gegarandeerd. Om te mogen taxeren is van belang dat de taxateur lid is van  een brancheorganisatie: Verheul Taxateurs is lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen (NVM) en heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten bij een erkende verzekeraar. De taxateur dient een onafhankelijk en objectief oordeel over het te taxeren pand te kunnen geven.

Hoe werkt Verheul taxateurs?
De taxateurs van Verheul  hebben als werkgebied de gehele Kop van Noord Holland boven Alkmaar en Heerhugowaard.

Wanneer u een taxatierapport wenst, dan kunt u contact met ons opnemen en geven wij u een prijsopgave voor de taxatie. Dit tarief hangt samen met de tijd die wij werken om uw taxatie op te nemen, het taxatierapport uit te werken en de externe kosten de wij moeten maken, zoals aanvraag bestemming bij de gemeente, kadastrale gegevens opvragen bij het kadaster en bodemverontreiniging informatie opvragen bij de gemeente of de provincie.

Wanneer de taxateur een taxatieopdracht accepteert, dient de opdrachtgever een opdrachtbevestiging te ondertekenen, dit zijn de nieuwste eisen van de NRVT (Nederlands Register van Taxateurs).

De taxateur maakt vervolgens het taxatierapport op en verklaart hierin op basis van zijn eigen expertise én lokale kennis de waarde. Daarbij dienen altijd referentieobjecten te worden toegevoegd en toegelicht. Op deze wijze maakt de taxateur inzichtelijk hoe zijn taxatiewaarde tot stand is gekomen. De opmaak en indeling van de rapporten wordt voorgeschreven door de NRVT (Nederlands Register van Taxateurs).

De rapporten worden ter beoordeling aan een van de Validatie-instituten of -bij Zakelijk Vastgoed- een collega taxateur (d.m.v. een plausibiliteitsverklaring) voorgelegd. Daarna ontvangt u het rapport in digitaal als pdf-document.

Wilt u een taxatie laten doen? We stellen graag een vakkundig taxatierapport voor u op. Zowel voor Woningen als voor Bedrijfsmatig Vastgoed. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Regionaal bekend heeft veel voordelen

Met 2 vastgoedtaxateurs in de Noordkop is Verheul altijd dichtbij. Wij kennen de hele regio van Den Oever tot Petten en van Medemblik tot Den Helder. Dat vergemakkelijkt zowel uw woningtaxatie als de taxatie voor een bollenschuur, autoshowroom, haventerrein of strandpaviljoen.

Taxeren eist gevoel met de markt

Veel taxaties worden tegenwoordig door computers berekend met modelmatige waardebepalingen. Het waarheidsgehalte neemt toe. Toch is niet de waarde van elk object met automatiseringsprogramma’s te berekenen. Gevoel voor de markt, de aanwezigheid van een fabriek met stank of de aanwezigheid van een windmolen, het vrije uitzicht over de weilanden kunnen de waarde beïnvloeden. Een taxateur die ter plaatse alle omstandigheden meeneemt, kan een reële marktwaarde afgeven. Taxeren is een vak.

Maatwerk bij elke taxatie

De taxateurs van Verheul hebben de ervaring, de vak- en marktkennis om de juiste waarde te bepalen bij woningtaxaties en bedrijfsmatige taxaties.

Taxaties voor alle banken, verzekeraars en andere geldverstrekkers

Wij weten financieel en technisch een woning op waarde te schatten. De rapporten worden gevalideerd of gecontroleerd en voldoen altijd aan de eisen van NRVT. Daardoor weten alle banken onze taxatierapporten voor Woningen en Zakelijk Vastgoed te waarderen. En voor u als klant geeft dat zekerheid en vertrouwen.

Uw Adviseurs

verkochte woningen per jaar

vestigingen

gemiddeld in de verkoop

gemiddeld cijfer

Onze Columns

ONZE KEURMERKEN