Sfeerimpressie van een blijvend succesnummer: de Open Huizen Route

De NVM/Verheul Open Huizen Dag is ook zaterdag weer een initiatief gebleken dat aanslaat. Wederom was het in de huizen die door Verheul in de verkoop zijn gezet ‘druk, drukker, drukst’. Verslaggever Warner de Weerd ging zaterdag langs een adres in Middenmeer en Schagen en deed de volgende impressie op.

Je ziet het gelijk als je de Meidoornlaan in Middenmeer binnenrijdt: hier is wat aan de hand. Twee huizen in de straat zijn versierd met vlaggen en posters waarop op grootse wijze prijkt ‘Verheul’ en ‘NVM/Verheul Open Huizen Dag’. Het is twee over elf als ik aanbel op nummer 9. De man, Paul Lieffering (29), doet open. ,,Mijn vrouw is boven al met belangstellenden voor de woning”, zegt hij. ,,Kopje koffie?”

Het gaat gelijk ‘los’

Ik kijk nogmaals op mijn horloge. Twee over elf…De Open Huizen Route is officieel pas twee minuten oud en het is al hoog en breed begonnen! De koffie pruttelt nog maar net door als de bel weer gaat. De volgende mensen staan alweer voor de deur terwijl de eerste belangstellenden zich nog met Sylvia Koorn (25), de partner van Paul, boven bevinden! Ik snap best waarom het zo druk is: de woning is van binnen ruim en ligt gunstig: in een rustige wijk en toch vlakbij de A7. Daarnaast is ze van binnen en buiten prima afgewerkt. ,,Maar wij willen graag naar Schagen om dichter bij de familie te zijn”, verklaart Paul. ,,We werken allebei en hebben twee kleine kinderen die we nu steeds van Schagen en weer terug brengen en halen. Daar willen we vanaf. Daarnaast willen we ook voor de kids een iets grotere tuin.” Voor een volgende vraag heeft hij simpelweg geen tijd meer.

Ik weet genoeg: ik vraag vriendelijk aan de mensen beneden en aan de mensen boven, wanneer die naar beneden komen, om wat foto’s te maken. Aan Sylvia vraag ik op dat moment of ik maandag even mag bellen over hoe de dag verlopen is en ik stap daarna weer in de auto.

Spitsuur in de woningen

Als ik in Schagen aankom aan de Eksterstraat 80 is het in de woning van Sietske Reinalda (4) en Brian van der Waal (41) hetzelfde laken en pak. Tijd voor vragen te stellen is er al helemaal niet. In het stief kwartiertje minuten dat ik binnen ben, wisselt de ene bezoeker de andere af. Wat mij opvalt is dat de woning wat kleiner is dan in Middenmeer, maar ze is werkelijk fraai ingericht en de tuin is relatief groot. ,,Ook de wijk is heel erg leuk”, vertelt Sietske twee dagen later telefonisch als extra argument wat het huis zo speciaal maakt. ,,Daarom hebben we een nieuwe woning twee huizen verderop gekocht. Het enige verschil is dat deze wat groter is.”

Direct een bod

Over de Open Huizen Route en daarmee ook Verheul is ze louter positief. ,,We hebben tien of elf bezichtigingen gehad, waarvan genoeg serieuze kijkers. Sterker, er is al direct een bod uitgebracht. We zijn makelaar Bas de Weger van Verheul dankbaar dat hij dit in zo’n korte tijd –ons huis staat nog niet lang te koop- zo goed heeft weten voor te bereiden. Het tekent de persoonlijke service van Verheul dat Bas zaterdag ook is langs geweest. Het was alleen zo druk dat we niet konden praten. Vervolgens heeft hij naderhand gebeld.”

Continue doorloop

Ook bij Sylvia en Paul op deze maandagmorgen niets dan lof over de Open Huizen Route en Verheul. ,,Er was sprake van continue doorloop, we hebben geen tijd gehad om even tussendoor wat te drinken”, aldus Sylvia over de telefoon. ,,Van de stellen die kwamen kijken zitten volgens ons zeker drie hele serieuze kandidaten bij. We zijn dan ook erg tevreden hoe makelaar Hans Bos van Verheul de Open Huizen Route heeft voorbereid. Denk bijvoorbeeld aan de goede vindbaarheid online van onze woning: Dat is aan Verheul te danken. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ook kandidaat-kopers uit Amsterdam gehad. Die willen graag landelijk gaan wonen in een moderne woning. Zij waren erg positief over onze woning en over de ligging en niet alleen door de nabijheid van de snelweg. Je hebt in Middenmeer namelijk ook erg goede busverbindingen.”

Gerelateerde berichten