Sponsor Verheul maakt talentontwikkelingsprogramma op school in Anna Paulowna mogelijk

ANNA PAULOWNA- Het talentontwikkelingsprogromma TOPKIDS krijgt meer en meer voet aan de grond in de Noordkop. De Spoorbuurtschool in Anna Paulowna is de volgende die zich gecommitteerd heeft aan het project. De kinderen van groep 7 en 8 krijgen na de zomervakantie twee dagen lang in totaal twee theorie- en twee praktijktrainingen door voormalige profvoetballers. Niet het voetbal staat echter centraal, maar de sportbeleving in het algemeen en de mentale weerbaarheid die ervoor gezorgd heeft dat deze trainers succesvol waren in hun sport. ,,Het doel is om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten doordat ze meer inzicht krijgen in hun talenten”, aldus André Vendrig, algemeen directeur van sponsor Verheul Groep. Hij sprak de woorden uit luttele minuten voordat hij samen met sociaal pedagoge Mirjam Bouwes de hand drukte met Dennis Burger, directeur van de Spoorbuurtschool, ter bekrachtiging van de afspraak. Daarnaast draagt ook Jan Kaak van Witterwit, bekend door heel Nederland door de techniek om kunstgrasvelden tijdelijk te belijnen, financieel bij om TOPKIDS mogelijk te maken op de school in Anna Paulowna.

De Spoorbuurtschool is de volgende in een rij van inmiddels diverse basisscholen in de Noordkop die zich voor meerdere jaren aan TOPKIDS verbinden. Het succes van het programma hangt voor een belangrijk deel samen met de persoon die voor de klas staat en dat zit met TOPKIDS wel goed: de trainers zijn zelf professional geweest bij clubs als Arsenal, Ajax en AZ. Tijdens de twee klassikale lessen beschrijft de topsporter uit eigen ervaringen de makkelijke en moeilijke aspecten die het hebben van talent met zich meebrengt. De kinderen vertalen vervolgens de belevingswereld van de topsporter aan de hand van vragen in het speciaal voor dit project ontwikkelde werkboek naar hun eigen belevingswereld. De twee gymlessen worden verzorgd door professionele jeugdtrainers van BVO’s (Betaald Voetbal Clubs). Zij hebben samen met sociaal pedagogische deskundigen lesstof ontwikkeld die kinderen leert positief naar zichzelf en hun omgeving te kijken.

De lange termijn staat daarbij voorop en dat is een visie die Verheul, dat zich voor meerdere jaren aan TOPKIDS verbonden heeft, aanspreekt. ,,Wij zijn in de regio een toonaangevend bedrijf in de makelaardij, verzekeringen en geldzaken, maar om dat te blijven moet je talent aan je binden”, vertelt Vendrig. ,,Dat doen we al enige tijd onder meer via de Finance Academy, waarvan we mede-eigenaar zijn en ‘veelafnemer’ met momenteel tien leerlingen en twee oud-leerlingen. De Finance Academy is een vervolgstap om de cognitieve kennis, zeg maar de hardware in het brein, te vergroten. Maar de basis van leren ligt op het mentale vlak dat je als de software zou kunnen omschrijven. Mentale vaardigheden moeten immers continu geüpdatet worden om optimaal te kunnen presteren. Immers, je voelt je de ene dag beter dan de andere. Het is aan jou je daar zo aan te passen dat je toch optimaal functioneert. TOPKIDS leert kinderen de basis van deze vaardigheden eigen te maken.”

Gerelateerde berichten