Steeds minder animo voor NVM Open Huizen Dag

De krapte op de huizenmarkt doet zich ook voelen op de Open Huizen Dag van onze brancheorganisatie NVM. Dat meldt de nieuwssite www.nu.nl. Verheul deed net zoals in de laatste jaren mee aan het NVM-initiatief, evenwel kleinschaliger dan in de afgelopen jaren. Negen huizen in de Noordkop werden in de etalage gezet. ,,Met een respons van zestien bezoekers zijn we niet ontevreden”, vertelt Hans Bos, Directeur Makelaardij bij Verheul. ,,Maar in totale aantallen bezichtigingen was afgelopen zaterdag natuurlijk niet te vergelijken met eerdere edities van de Open Huizen Route. De reden daarvan is eenvoudig: de markt is zo goed dat er gewoon minder noodzaak voor een bezichtigingsdag is.”

Verheul staat daar als makelaardij niet alleen in. Er stonden afgelopen zaterdag door het hele land iets meer dan 13.000 woningen open voor publiek. Dat is minder dan de helft van het aantal te bezichtigen huizen twee jaar geleden. Waren het aanvankelijk de makelaars in de Randstad die voor de traditionele open dag bedankten, dit keer deden ook veel makelaars buiten de Randstad niet mee of slechts in beperkte mate zoals Verheul. Hans Bos: ,,Ook in de Kop van Noord-Holland gaan de woningprijzen omhoog. Het aantal verkochte woningen neemt toe. Met name in Schagen is de woningvraag zo hoog dat wij inmiddels op zoek zijn naar woningen in alle prijsklassen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dat was enkele jaren geleden nog niet zo.”

Omdat het er niet naar uitziet dat de huidige trend op de woningmarkt op korte termijn verandert, heeft algemeen directeur André Vendrig van Verheul kort geleden een column geschreven waarin hij alle betrokken partijen, de overheid en de aannemers voorop, oproept tot snelle actie. Evenals de NVM die nu code ROOD voor de woningmarkt heeft aangegeven, wenst Vendrig een snellere aanpak van nieuwe woningbouw. U kunt deze column op deze site terugvinden onder de button Over Ons in de rubriek ‘columns’.

 

Van links naar rechts uw makelaars: Tom Beerepoot, Bas de Weger, Hans Bos, Jos Jenster, Jay Klaaren

Gerelateerde berichten