Mieke Spaan-Leijen

Risico- en verzekeringsadviseur
Mieke Spaan-Leijen is al vele jaren werkzaam bij Verheul als verzekeringsadviseur. Het is haar taak om ondernemers en particulieren te adviseren en te begeleiden in wat voor hun situatie de juiste keuze is. Ze neemt ons in dit artikel mee in de wereld van de schadeverzekeringen.

Wat houdt de afdeling schadeverzekering in?
“Schadeverzekeringen zijn voorzieningen die een bedrijf of particulier huishouden behoeden voor financiële problemen, die voortvloeien uit een onverwacht evenement. Op onze afdeling worden voorwaarden en premies van verschillende aanbieders met elkaar vergeleken en wordt voor iedere klant een maatwerkvoorstel gemaakt. Dit werk is complex en vergt een multidisciplinaire aanpak met een hoge nauwkeurigheid en kennis.”

Wat is jouw rol in deze?
“Binnen de afdeling schadeverzekering maak ik risico-inventarisaties en projecteer ik lange termijn planningen voor de continuïteit van de onderneming in geval van calamiteiten. Risico’s zijn er immers voor iedereen, maar kunnen per situatie een andere uitwerking hebben en die breng ik zo duidelijk mogelijk in beeld.”

Hoe blijf jij up-to-date in deze branche?
“De verzekeringsbranche wordt al vele jaren gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij stellen de regels op, waar iedereen in de branche aan moet voldoen. Onderdeel daarvan is ‘permanente educatie’. Dit betekent een voortdurende lerende houding. Ik moet ervoor zorgen dat alle door mij behaalde diploma’s geldig zijn en actueel blijven. Iedere twee jaar word ik getoetst over mijn kennis, vaardigheden en het beheer van de wet- en regelgeving. Op die manier kan ik de ondernemers en particulieren blijven voorzien van een professioneel en passend advies.”

Wat geeft jou een kick als verzekeringsadviseur? “Mijn motto is: als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken! Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en het geeft mij telkens weer de energie die ik nodig heb om de volgende puzzel op te lossen. Het is heel fijn om mensen te kunnen helpen met de kennis die ik in de loop der jaren heb verworven, zodat zij met een gerust gevoel de verzekeringen aan mij kunnen overlaten.”

Vakopleiding:

Expertise:

  • Risico- en verzekeringsadviseur