Tine Zentveldt en Remco van Oeffelen lyrisch over bij de Verheul Groep gewonnen ballonvaart

‘Wij danken Verheul voor deze onvergetelijke ervaring’ REN 5980 web

Het uitzicht was adembenemend, de ervaring onvergetelijk. Voor Tine Zentveldt en Remco van Oeffelen voelde de ballonvaart eind augustus over Noord-Holland  alsof ze vanaf ruim 150 meter hoogte naar een landschapsschilderij zaten te kijken. ,,Je zag zelfs IJmuiden met daarachter de zee”, vertelt Zentveldt. De veertigjarige Van Oeffelen vult aan: ,,Je kon tot honderd kilometer ver kijken.” De ballonvaart werd aangeboden door Verheul | Huis & Hypotheek. Tine Zentveldt had de prijs vorig jaar gewonnen toen in Schagen de aansluiting van de Verheul Groep bij de landelijke keten van Huis & Hypotheek werd omlijst met een open dag. Ook in Wieringerwerf werd die mijlpaal gevierd met een open dag en ook daar konden bezoekers een ballonvaart winnen.  Remco van Oeffelen werd als gelukkig ‘lot’ getrokken.

De winnaars moesten wat geduld hebben voordat ze het avontuur daadwerkelijk konden aangaan, want door slechte weersomstandigheden moest de ballonvaart enkele malen worden uitgesteld. Op een mooie augustusavond was het dan eindelijk zover: Tine en haar zoon Frank en Remco met partner Nathasja togen naar het verzamelpunt in Nieuwe Niedorp waar hypotheekadviseur Renzo van der Zijl van Verheul Huis & Hypotheek en de piloot hen opwachtten. ,,Vandaar gingen we naar het startpunt op industrieterrein Breekland in Oudkarspel”, vertelt de in Lutjewinkel woonachtige Tine. Om daar lachend aan toe te voegen: ,,Het werd een start om nooit te vergeten, want de dames moesten op hun knieën het mandje in. Het mandje lag gekanteld, vandaar. Dat was niet zo eenvoudig voor mij, want ik heb al een aantal jaren de gepensioneerde leeftijd bereikt om het zo maar eens te zeggen. Maar ik keek zo naar de ballonvaart uit, ik liet mij niet kennen. Onderwijl hielden de mannen de ballon open, zodat hij vol met lucht geblazen kon worden. Daardoor werd het mandje rechtgetrokken en konden de mannen ook instappen.”

Stilleven

Waar Tine het uitzicht het meest is bijgebleven, viel de in Slootdorp woonachtige Remco iets anders erg op: ,,Natuurlijk, de view was prachtig, net een stilleven. Maar het was vooral de stilte die mij is bijgebleven.  Je voelde geen zuchtje wind. Dat komt omdat je met de wind mee wordt gevoerd.
Je hebt geen last van geluiden van de wind.” De tocht duurde anderhalf uur richting Nieuwe Niedorp. Uiteindelijk werd de luchtballon zonder enige hapering neergezet op een weiland bij dat dorp.

Daarmee is de relatie met Verheul voor beide winnaars van de ballonvaart niet alleen bekrachtigd, ze is vooral ook versterkt. ,,Het was een prachtig gebaar van een bedrijf waar mijn familie al vele jaren zaken mee doet”, verklaart Tine. ,,Onze verzekeringsportefeuille wordt ook door Verheul beheerd. Daarnaast begeleidt Verheul ons in het verkoopproces van onze woning in Lutjewinkel. Dat is een groot vrijstaand huis en het onderhoud ervan wordt teveel voor mij en mijn man Gerard. We willen gelijkvloers gaan wonen.”

Lovend

De Van Oeffelens zijn inmiddels al verhuisd van Wieringerwerf naar Slootdorp. ,,We wilden een groter huis met een grotere schuur”, vertelt de in de elektrotechniek werkzame Remco. ,,Daarnaast is Slootdorp bekend terrein voor mij, want ik ben er opgegroeid.” Hij is verder lovend over hypotheekadviseur Renzo van der Zijl. ,,Hij en wij werden diverse malen voor nieuwe uitdagingen gesteld tijdens het verkrijgen van de hypotheek. Renzo bleef echter al die tijd rustig, zocht naar oplossingen waar mogelijk en uiteindelijk is het dus ook allemaal goed gekomen.”

 

Gerelateerde berichten