TopKids geeft leerlingen een beter zelfbeeld

Het kind dat plots tijdens een rekenles tegen de jongen naast hem zegt: ‘Kop op, je hebt het echt in je. Concentreer je en dan vind je de oplossing’. Om een kwartiertje later de ogen van de buurjongen te zien stralen, wanneer hij enkele sommen heeft opgelost. Dát is het doel van het Talent Ontwikkelings Programma TopKids, een project dat gelanceerd is door Voetbaltraining Totaal en in de Verheul Groep een belangrijke partner voor de langere termijn heeft gevonden. Omdat wij als lokaal geworteld bedrijf ons ook maatschappelijk willen inzetten voor de Noordkop.

Dat doen wij onder meer door ons te profileren als bedrijf dat zich inzet voor de jeugd in de regio. Voor de oudere jeugd via onze eigen Finance Adacemy en voor de jongere jeugd via TopKids. TopKids verschaft kinderen een beeld van hun talenten. Zodat ze zelfvertrouwen krijgen. Zodat ze een spiegel voorgehouden krijgen van succesvolle sporters. Bij TopKids komen professionele (ex)-voetballers vier dagen langs op een basisschool voor de groepen 7 en 8. Tijdens de twee klassikale lessen beschrijft de topsporter uit eigen ervaringen de makkelijke en moeilijke aspecten die het hebben van talent met zich meebrengt. De kinderen vertalen vervolgens in het speciaal voor dit project ontwikkelde werkboek de belevingswereld van de topsporter naar hun eigen belevingswereld. Twee gymlessen worden verzorgd door professionele jeugdtrainers van onder andere BVO’s (Betaald Voetbal Clubs). Zij hebben samen met sociaal pedagogische deskundigen lesstof ontwikkeld die kinderen leert positief naar zichzelf en hun omgeving te kijken.

Inmiddels is Top Kids succesvol geïntroduceerd op tal van basisscholen. Denk aan De Vloedlijn in Julianadorp en De Meerpaal in Anna Paulowna. Andere scholen, zoals de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna en De Peppel in Middenmeer, zijn inmiddels contractueel vastgelegd. Maar onze doelstelling is het project op nog veel meer basisscholen te introduceren. Daarbij bekostigen wij belangeloos een deel van de kosten.

André Vendrig

directeur Verheul Groep,
Schagen, Anna Paulowna,
Wieringerwerf, Julianadorp
.

Tel. 0223 – 52 17 50

Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten

5 november 2021

Verhuizing Verheul Schagen