Vakantie met financiële lawine

Met een goede reisverzekering blijft de pijn beperkt tot de behandeling

Ongewild ben ik ervaringsdeskundige geworden met een van onze verzekeringsproducten.
Ik kan nu uit volle overtuiging aanraden om goed verzekerd op vakantie te gaan.
Onze zoon brak zijn pols tijdens het snowboarden. Het bekende ongelukje dat opeens geniepig uit een klein hoekje komt.
Hij is snel en fantastisch geholpen, maar amper twee uur medische hulp in een kliniek veroorzaakt toch een aardige financiële lawine. Want s’il vous plaît of bitte contant of met creditcard afrekenen.

Met een goede reisverzekering blijft de pijn beperkt tot de behandeling en kun je toch nog van je vakantie na-genieten door de zekerheid dat calamiteiten zijn gedekt. Ik hoorde het verhaal van iemand die op de gladde weg voor de skischool de auto even parkeerde, uitgleed en daardoor zijn arm gecompliceerd brak nog voordat hij de piste had gezien.
Zijn vrouw had geen rijbewijs en de repatriëring van auto en bagage waren niet verzekerd.
Au, dat is een vakantieherinnering die je nog lang in je portemonnee voelt.

Ik geef deze ervaringen door, omdat ik op de televisie al weer volop reclame zie om haast te maken met het boeken van de zomervakantie. Zorg dus voor een goede reisverzekering. En als u zich geen zorgen hoeft te maken, omdat u een doorlopende reisverzekering hebt dan zou ik u tóch aanraden om uw adviseur even te laten controleren wat u precies hebt verzekerd.
Weet u bijvoorbeeld dat het vaak helemaal niet nodig is om de spullen te verzekeren die u tijdens de vakantie huurt?
Het is toch een lekker idee dat u misschien wel een hele mooie fles wijn of een dagtripje kunt besparen op de verzekeringspremie?

André Vendrig

algemeen directeur Verheul, professional, betrokken bij klanten. Met persoonlijke adviezen over verzekeren, pensioenen, arbeidsverzuim, geld zaken en makelaardij.
Vestigingen in Anna Paulowna, Schagen en Wieringerwerf

 

Gerelateerde berichten