Van der Voort en Verheul lopen warm en hard voor goede doel

De City Run Schagen, voorheen bekend als de 10 Engelse Mijlen van Schagen, wordt komende zondag voor de 25e keer gehouden met de Van der Voort Groep als hoofdsponsor. De organisatie wil er een nog groter familiefeest van maken. Zo is er een Kidsrun met meerdere afstanden, waarbij nieuw is dat ook peuters kunnen meedoen. Er is namelijk voor kinderen tussen de twee en vier jaar een parkoers uitgerold tussen de 200 en 400 meter. Verder staan er een 5 km en een 10 km wedstrijd/recreatierun op het programma en wandeltochten over 10 of 16 kilometer. Het sfeervolle plaatje wordt gecompleteerd door de verenigingenmarkt die om de Grote Kerk wordt gehouden. De Schager Markt is weer het zenuwcentrum van het loop- en wandelfestijn. De wandelaars beginnen vanaf 9.30 uur aan hun tocht en de hardlopers gaan om 12.00 uur van start (zie voor het complete programma de website wwwtas82.nl).

Aan het evenement is een goed doel gekoppeld, de strijd tegen kinderkanker waarvoor de stichting KiKa zich al vele jaren hard maakt door fondsen voor onderzoek te werven. Daar willen Van der Voort Groep en Verheul, die sinds 1 januari een partnership zijn aangegaan, graag een bijdrage aan leveren. Naast sponsoring lopen ook collega’s mee en hebben wij onze relaties uitgenodigd om zich in te schrijven.

Dat we vele relaties op deze zondag zien lopen in een herkenbaar jubileumshirt geeft ons een mooi gevoel. Met elkaar hardlopen is goed voor de donatie aan de zieke kinderen en in het algemeen voor het saamhorigheidsgevoel. Daarnaast is het voor elke deelnemer ook persoonlijk nuttig. Uit onderzoek blijkt dat het vrijmaken van de stof endorfine tijdens het lopen ervoor zorgt dat je je veel beter voelt. Hardlopen geeft ook de hersenen een boost, maakt dat je geheugen verbetert en dat je hart gezond blijft. Ook is hardlopen bevorderlijk voor spier- en botontwikkeling. Daarnaast vermindert het de kans op ziekten en leven hardlopers gemiddeld langer (lees hiervoor het artikel https://www.nsmbl.nl/volgens-onderzoek-zijn-dit-de-gezondheidsvoordelen-van-hardlopen/)

Zowel Van der Voort als Verheul vinden genoeg beweging voor onze medewerkers een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvisie. Een overtuiging die wij graag ook maatschappelijk uitdragen. We steunen daarom van harte de City Run te Schagen.

 

André Vendrig

directeur Verheul Groep,

Schagen, Anna Paulowna,

Wieringerwerf, Julianadorp.

Tel. 0223 – 52 17 50

Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten