‘Verheul heeft niet alleen ons maar ook de familie overtuigd’

Soms komt een droom uit. Soms komt dezelfde droom zelfs twee keer uit. Want de belofte die de nieuwe woning van Deborah en Emiel Tediek inhoudt, maakt dat er  een paleisje in de maak is. Verheul heeft daarbij een cruciale rol gespeeld. ,,Makelaar Tom Beerepoot heeft zowel bij de verkoop van onze oude woning als de aankoop van het nieuwe huis op ons een hele sterke indruk gemaakt”, vertellen de twee 31-jarige inwoners van Anna Paulowna.

,,Bij de verkoop van de oude woning wist hij het huis voor een zodanig goede prijs in de markt te zetten dat wij tevreden zijn en het huis in vier weken tijd verkocht was. De aankoop van ons nieuwe huis ging nog sneller: Slechts twee weken. Sterker nog, we waren al eigenaar van deze woning toen ons oude huis nog niet eens verkocht was. Tom voelde feilloos aan wat we moesten bieden, wat dan het tegenbod zou zijn en hoe we daarop moesten antwoorden. Dat scenario kwam helemaal uit.”

Het stel met twee kleine dochters en Beerepoot waren op scherp gezet doordat een eerste aankooppoging van een andere woning mislukte. Emiel Tediek: ,,We hadden één kans om een bod uit te brengen, maar dat bleek net te laag. Dat tekent de huidige woningmarkt. Het gaat allemaal zo snel en de prijzen gaan zo rap omhoog dat je snel moet handelen wanneer je de kans krijgt. Mede dankzij Tom zitten we nu in een mooiere woning dan we vooraf dachten te zitten. Een vrijstaand huis terwijl we aanvankelijk voor een twee-onder-een-kap gingen.”

Goede hypotheek

Financieel adviseur Helen Dollekens had, voordat ze op zoek gingen naar een nieuwe woning, berekend wat hun hypothecaire mogelijkheden waren. ,,Ook al zo’n deskundige medewerker van Verheul”, omschrijven Deborah en Emiel haar. ,,Ze heeft echt het maximale eruit gehaald waardoor wij ook meer mogelijkheden krijgen.” Deborah voegt hier aan toe: ,,We hebben ook een twee-onder-een-kap woning bekeken. Ik vond haar wel mooi, ze was goed onderhouden en ook van binnen af.” Maar bij Emiel sloeg de twijfel toe. ,,Het voelde al snel te klein. Ik had het idee dat ik mijn ei er niet kwijt zou kunnen. En dan zouden we over pakweg tien jaar alsnog willen verhuizen naar een vrijstaand huis. Waarom al dat gedoe als je het in één keer goed kan doen?”

Kijken door de woning heen

Deborah, die werkzaam is in de horeca, vult aan: ,,We komen van een tussenwoning uit de jaren zeventig. Dit vrijstaande huis is uit 1911. Ik wilde na de eerste bezichtiging eigenlijk zo snel mogelijk weg, zoveel achterstallig onderhoud was en is er. Maar Emiel hield aan. Hij zag als ware door de woning heen de mogelijkheden. Ik werd door de plannen die hij met het huis had steeds enthousiaster.” Om met een lach op plagerige toon te vervolgen: ,,Nu ik ja heb gezegd mag hij het bewijzen.” En dan weer serieus: ,,Zonder gekheid, ik ben ervan overtuigd dat dit een droomhuis wordt.” Want ze heeft het geluk dat haar man, die werkzaam is in de offshore-industrie twee rechterhanden heeft. En niet alleen hij, maar ook zijn broertje en enkele vrienden. De kozijnen zijn reeds vernieuwd en de woonkamer is al opgeknapt. Ook is er al wat aan de isolatie van de woning gedaan. Wat volgt zijn onder meer nieuwe ramen, een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. Verder wordt, als het echtpaar weer wat gespaard heeft, de bijkeuken gesloopt en opnieuw opgebouwd. ,,Ruimte genoeg om te klussen”, zegt Emiel wijzend op de grote schuur. ,,En daarachter zit nog een grote tuin met buitenserre en wat al niet meer. Die tuin heb ik al helemaal omgespit.”

Alles onder één dak bij Verheul

Met zo’n woning is de kans op verborgen gebreken groot. ,,We hebben ons ook in dat opzicht deels door Tom laten leiden. Hij is niets tegengekomen en ook wij niet. Dat spreekt in het voordeel van de verkoper maar toont ook de deskundigheid van Tom. Wij zijn zo overtuigd geraakt van Verheul dat we ook onze verzekeringsportefeuille hebben laten overzetten van een verzekeraar die is aangesloten bij een grote bank naar Verheul. Omdat je hier op een persoonlijke wijze wordt geholpen, omdat de mensen er echt met jou het beste voor hebben en uiteraard omdat ze deskundig zijn. Niet alleen wij maar ook een groot deel van de familie en vrienden maken inmiddels van de diensten van Verheul gebruik.”

Gerelateerde berichten