‘Verheul | Huis & Hypotheek Schagen is snel en vakkundig’

SCHAGEN- Het weidse uitzicht in de tuin over het grasland aan de andere kant van de provinciale weg stemt rustig. erna en ronald kunst 1024
En dat, rust, was precies wat Erna (51) en Ronald Kunst (54) nastreefden.  ,,Wij zijn
Verheul | Huis & Hypotheek in het algemeen en makelaar Bas de Weger in het bijzonder dan ook dankbaar dat we deze woning aan de Abeelstraat in Schagen konden kopen. De service was niet alleen goed, maar bovendien ook snel: We hadden, zowel als het ging om de verkoop van ons oude huis als de aankoop van ons nieuwe huis, snel duidelijkheid. Dat onderscheidt Verheul | Huis & Hypotheek.”

Voor de verkoop van hun oude woning aan de Balg hadden Erna en Ronald drie makelaars aangeschreven. ,,Twee daarvan hadden na de bezichtiging 24 uur tijd gevraagd om de juiste vraagprijs uit te rekenen”, vertellen Erna en Ronald. ,,Bas kwam gelijk met een richtprijs. Die snelle duidelijkheid, daar houden we van. Daarnaast merkten we al snel dat hij onze taal sprak. Niet teveel poeha, maar ook niet te plat. En hij kwam gewoon sympathiek over.”

Het bleef bovendien niet bij snelle duidelijkheid over de richtprijs: ,,Bas kwam ook direct met een plan de verkoopwaarde van de woning te verhogen”, aldus het echtpaar. ,,En dat plan werd ook uitgevoerd. Zo kwam er een professionele fotograaf die een aantal uren is bezig geweest. Ook werd een interieurstyliste erbij geroepen. 
Wij waren niet alleen onder de indruk, maar hebben er zelf ook het nodige van opgestoken. Zo weten we nu dat het beter voor de verkoop van je woning is dat de ruimtes opgeruimd zijn, zodat de functionaliteit van de ruimtes voor de koper zichtbaar worden.”

Aankoop

Bij de aankoop van de nieuwe woning onderscheidde makelaar Bas de Weger  zich opnieuw. Erna en Ronald: ,,We hadden een voorkeur voor een bepaalde woning en toen dat niet doorging hebben we ons geconcentreerd op alternatieven. Daarvoor bekeken we op de computer thuis drie  woningen die op de Open Huizendag begin april open werden gesteld voor belangstellenden. Dit huis aan de Abeelstraat beviel ons vanwege de grote lichtinval door de grote ramen, het prachtige uitzicht, de ruime kamers en de rust in de buurt. Op dat moment was het al rond een uur of drie zaterdagmiddag. Daarom hebben we Bas gebeld.  Hij nam niet direct op, maar belde wel binnen een half uur terug en is zelf nog langs deze woning gegaan. Dat kenmerkt Bas. Ook bij de verkoop van de oude woning was hij altijd goed bereikbaar.”

Roots

Er valt even een stilte waarna Erna met een opvallende bekentenis komt. ,,Maar eigenlijk kenden we deze buurt al goed. We hebben in deze wijk dertig jaar geleden ook ons eerste huis gekocht. Eigenlijk zijn we dus weer terug bij onze roots.”

Roots tussen aanhalingstekens dan, want Ronald komt oorspronkelijk uit Alkmaar. ,,Het is in die zin ook een verschil met de aankoop van onze eerste woning, omdat we in een andere levensfase zaten. Inmiddels woont onze oudste zoon van 23, Marco, in Londen. Onze  andere zoon, Branco, van negentien woont nog wel thuis. Hij voelt zich net als ons prima thuis op de nieuwe locatie. Wij zijn Verheul | Huis & Hypotheek in het algemeen en Bas de Weger in het bijzonder dan ook erkentelijk voor de goede en snelle service.”

 

Gerelateerde berichten