‘Verheul is goedkoper en beter dan de grote partijen’

Hij was zelf ook verrast. ,,Want we praten hier over een tussenpersoon die goedkoper is dan de grote spelers in de verzekeringsmarkt en daarvoor zowel een beter pakket als een betere service levert.” Peter Dousma spreekt de woorden uit met een gelaat die geen twijfel laat over welk gevolg hij aan zijn gedachtegang verbond. ,,Want welk persoon zou dan niet overstappen!”, stelt hij zonder omhalen. Dat deed de 54-jarige ondernemer uit Heemskerk dan ook. ,,En ik heb nog geen moment spijt gehad. Integendeel, ik word niet alleen volledig ontzorgd maar krijg ook adviezen hoe ik bepaalde zaken nog beter zou kunnen regelen.”

Dousma is eigenaar van de mediabedrijven Channel4you, Chaboma en Channel4all IP alsmede het bedrijf Microstar dat gespecialiseerd is in boekhoudsoftware. Dat maakt dat hij, zoals het een echte ondernemer betaamt, druk is en zijn mailbox vakkundig screent op importantie van de berichten. ,,Dat houdt in dat ik bijvoorbeeld 99% van de nieuwsbrieven van bedrijven die ik niet ken gelijk verwijder. In het geval van Verheul echter bleef mijn duim boven de deleteknop zweven. Ik werd getriggerd door de boodschap dat zij gespecialiseerd waren in arbeidsverzuimbegeleiding en dat zij ervoor konden zorgen dat bedrijven hier fors op konden besparen. Ik besloot de mail te bewaren en contact op te nemen met Verheul. Dat had niet alleen met de aantrekkelijke prijsstelling te maken maar ook omdat ik een partij zocht voor arbeidsverzuim voor Channel4you. Voor de andere drie bedrijven was dit al geregeld, maar voor Channel4you nog niet.”

Prettig contact

Dousma kwam zodoende in gesprek met Jacco IJsselstein, de specialist in arbeidsverzuim bij Verheul. ,,Het contact was vanaf het eerste contactmoment zeer prettig. Jacco zocht alles nauwgezet voor mij uit en kwam vervolgens met een offerte voor de afzonderlijke bedrijven inclusief Channel4you. Niet alleen was Verheul goedkoper dan de maatschappijen waar ik tot op dat moment zaken meedeed, maar er sprak ook veel betrokkenheid uit de offerte. Jacco sprak ook zijn visie uit waar mogelijk nog meer bespaard kon worden en op welke terreinen Verheul mogelijk nog meer zou kunnen betekenen.”

Echte specialisten

Dousma kwam daarna in contact met algemeen directeur André Vendrig. ,,Een innemende persoonlijkheid waardoor ik nog meer vertrouwen in Verheul kreeg. Ik besloot Verheul aan te bieden als ambassadeur op te treden in het netwerk van narrow casting dat we momenteel via Channel4you aan het uitrollen zijn in de Noordkop. Als tegenprestatie vroeg ik hun hulp in bij de begeleiding van de hypotheek van mijn dochter. Die raakte ook zo enthousiast dat zij al snel al haar particuliere verzekeringen ook bij Verheul onderbracht. Ikzelf werd via André in contact gebracht met Peter van Trappen. Daaruit bleek andermaal de kracht van Verheul: zij hebben op elk vlak een specialist in huis. Peter is dat op het gebied van de zakelijke verzekeringen. En ook hij verraste mij, net als Jacco eerder, met een pakket dat beter én goedkoper was dan mijn bestaande maatschappij. Ik heb bijvoorbeeld een keer waterschade gehad. Dat zou via Verheul beter zijn afgehandeld is nu mijn overtuiging.”

Pensioen

Dousma besloot de verzekeringsportefeuille van de drie BV’s en de holding over te hevelen naar Verheul. Inmiddels heeft hij ook zijn pensioenafdracht laten doorlichten.  Verrast werd hij niet meer door deze Verheul-specialist, Jelte Veenstra. ,,Verheul heeft mij geleerd dat niet alles wat goed lijkt dat ook daadwerkelijk is. Helaas ook in dit geval moet ik zeggen, want ik draag jaarlijks een groot bedrag af voor mijn pensioen. Uiteindelijk zou daar maar een relatief klein deel van uitgekeerd worden. Bovendien zou, wanneer ik kort na mijn 65e zou sterven, de inleg terugvloeien naar de pensioenmaatschappij. We zijn nu bezig dat allemaal onder betere voorwaarden bij Verheul onder te brengen. Dat kost wat tijd, zo heb ik gezien mijn leeftijd een gezondheidsverklaring nodig. Maar dat is het mij uiteraard wel waard.” Om daar na een kort moment van stilte aan toe te voegen: ,,Verheul heeft mij, los van de zakelijke samenwerking op het gebied van narrow casting, echt overtuigd. Spoedig ga ik dan ook net als mijn dochter ook mijn particuliere verzekeringen bij Verheul aandragen. Dat ik wat verder weg van de Noordkop woon maakt in de praktijk niets uit. Zij leveren ook via de telefoon en mail maatwerk.”

Gerelateerde berichten