Verheul is ook deskundig op bedrijfsmatig onroerend goed

Particulier onroerend goed staat al een tijdje volop in de belangstelling door de hausse in de huizenmarkt. Minder bekend is de waardeontwikkeling van zakelijke panden, een  discipline waarin Verheul ook in is gespecialiseerd. Zakelijk onroerend goed kwam in het verleden vooral in het nieuws door de leegstand van kantoren en winkelpanden. Echter, de recessie is al geruime tijd voorbij en in de schaduw van de particuliere markt blijven ook de koopprijzen van bedrijfsruimten en kantoren stijgen. De cijfers over heel 2018 zijn nog niet bekend, maar in de eerste helft van dat jaar nam de waarde van bedrijfsruimtes met 6,7 procent toe. Kantoren werden vijf procent meer waard. Beide branches zitten qua waarde daarmee weer op het niveau van de jaren 2001/2002. Ook winkelruimtes stijgen weer voorzichtig in prijs, na een dip in 2017.

Dit zijn landelijke cijfers, maar het beeld van het commerciële vastgoed in de Kop van Noord-Holland sluit hier goed bij aan. Dat maakt de meerwaarde van een erkend taxateur en makelaar in bedrijfspanden alleen maar groter.  Waar de woningmarkt voor particulieren op dit moment relatief weinig ruimte biedt in het spel van vraag en aanbod, ligt dat bij commercieel vastgoed anders. Locatie, de staat van onderhoud, het aantal vierkante meters… Al deze zaken kunnen in verhouding tot de vraagprijs sterk tot zeer sterk binnen een regio verschillen, waardoor een NVM-Business taxateur en NVM-Business makelaar voor u veel geld kan besparen. Vandaag, morgen en volgend jaar, omdat de conjunctuurverschillen in bedrijfspanden nimmer zo groot zijn dan in de markt voor particuliere huizen.

De rol van de NVM-Business taxateur en NVM-Business makelaar is kortom blijvend groot en dat maakt de opleiding ervoor ook tot de zwaarste in ons vakgebied. Bij Verheul is Directeur Makelaardij Hans Bos de expert op het gebied van commercieel vastgoed: hij is ook in de hele Noordkop één van de weinigen die over de vereiste papieren beschikt om deze ‘tak van sport’ te mogen beoefenen. Waarbij de beeldspraak in dit geval echt recht doet, want ondernemers naar het juiste pand voor de juiste prijs begeleiden is simpelweg een grotere uitdaging dan particulieren blij maken met een woning. Er zijn bij commercieel vastgoed meer spelregels, onder meer op fiscaal gebied. Maar de grondredenen komen overeen: je koopt nog meer dan op de particuliere markt bedrijfsmatig onroerend goed voor de lange termijn. Daarmee nivelleer je conjunctuurschommelingen. En voor de risico’s op korte termijn: Laat je je daarvoor écht adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur die het beste met je voor hebt….

André Vendrig

directeur Verheul Groep,

Schagen, Anna Paulowna,

Wieringerwerf, Julianadorp.

Tel. 0223 – 52 17 50

Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten