Verheul Jeugdvoetbaltoernooi is meer dan alleen traditie voor voetbaljeugd

SLOOTDORP- De maatschappelijke betrokkenheid staat voorop: als belangrijke speler in de Noordkop op het gebied van hypotheken, verzekeringen, geldzaken en pensioenen doet Verheul Makelaardij-hypotheken-verzekeringen graag wat terug voor de gemeenschap. Dat doet het bedrijf de laatste jaren vooral in jeugdsponsoring van sportverenigingen en sportevenementen. zoals het P. H. Verheul Jeugdvoetbaltoernooi dat op zaterdag 31 maart voor de twintigste keer wordt gehouden. Honderden kinderen strijden tussen 09.00 en 16.00 uur op de velden van CV Wieringermeer in Slootdorp om de eerste prijs.

Het P. H. Verheul Jeugdtoernooi leidde vorig jaar weer tot veel blije gezichten, zoals bij deze spelers van CV Wieringermeer…

In totaal zijn er 52 teams, verdeeld over elf poules, van clubs uit de Wieringermeer en Wieringen: van de organiserende vereniging zelf, van Flevo uit Middenmeer, van Wiron uit Den Oever, van Succes uit Hippolytushoef en van DWOW uit Wieringerwerf. ,,Ons bedrijf is bijna 25 jaar actief in de Wieringermeer, we hebben altijd veel klanten gehad in de Polder en op Wieringen en daarom wilden en willen we wat voor hen terugdoen”, vertelt directeur makelaardij Hans Bos. Dat resulteert erin dat op Paaszaterdag kinderen, in grootte verschillend van ‘twee turven groot’ tot kinderen in het laatste jaar van de basisschool, met blosjes van plezier op de wangen hun coaches, ouders en andere familieleden vermaken. Dat lukt elk jaar weer goed, gezien het feit dat op het toernooi altijd honderden toeschouwers afkomen. En dan maakt het niet uit waar het evenement gehouden wordt. Hans Bos: ,,Elk van de deelnemende verenigingen mag eens in de zoveel jaar het toernooi organiseren, zodat elk van de clubs profiteert van onder meer de publiciteit en de kantineomzet.”

Maar Verheul Makelaars organiseert het toernooi niet alleen om particuliere en zakelijke klanten en hun kinderen een leuke dag te bezorgen. De visie gaat verder, dieper ook. Hans Bos: ,,Wij willen een voorloper zijn in talentontwikkeling. Daarom ondersteunen we bijvoorbeeld ook het talentontwikkelingsprogramma TopKids op basisscholen dat uit een theorie- en een sportief praktijkgedeelte bestaat. Daarnaast zijn we aangesloten bij de Finance Academy dat aan talent voor ons bedrijf een leerwerktraject aanbiedt. En tenslotte ondersteunen we bij meerdere verenigingen de jeugdafdeling en niet alleen bij fysieke sporten. Zo zijn we hoofd jeugdsponsor van de Schager schaakclub Magnus. Iedereen weet dat een gezond lijf een gezonde geest bevordert, maar omgekeerd is dat natuurlijk ook het geval. Als je weet wat je wilt en hoe je jouw doel wilt bereiken, dan kom je vaak ook ver.”

* Noot voor redactie: voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Melissa Homan – Bosma via 0223-521750.

Gerelateerde berichten