Verheul Komtietoernooi vertolkt voortrekkersrol

Het was lang onzeker of het Verheul Komtietoernooi door kon gaan, maar toen eenmaal het groene licht was gegeven bleek het Schager tennistoernooi in een zeer grote behoefte te voldoen. Er deden maar liefst 557 vrouwen en mannen mee aan het evenement bij STC dat van 15 tot en met 23 augustus werd gehouden.

Ook het niveau was op het complex van de tennisvereniging uit Schagen hoger dan afgelopen jaar. Blikvanger was de finale in de mannendubbel 3 tussen enerzijds Robert Kef en Nanno Mein en anderzijds Yvo van der Horst en Ralph Knol. Deze eindstrijd afgelopen zaterdagavond werd gewonnen door het duo Kef/Mein.

Het Verheul Komtietoernooi is twee jaar geleden nieuw leven ingeblazen en vertolkte dit jaar een voortrekkersrol: het is een van de eerste tennistoernooien in de Kop van Noord-Holland dat is doorgegaan.

Ondanks de coronamaatregelen blijft het Verheul Komtietoernooi vooral een gezelligheidsevenement dat tennissers uit de gehele Noordkop weet te trekken. De organisatie beseft dat het succes van het toernooi vooral afhangt van de spelers in de lagere categorieën: zij geven de tennisweek elk jaar weer een bepalend gezicht qua sfeer.

Gerelateerde berichten