‘Verheul heeft mij met duimblessure geheel ontzorgd’

De schrik was groot toen de duim dubbel sloeg tijdens een zaalvoetbalwedstrijd, nadat er een bal keihard tegenaan was geschoten. ,,Ik dacht eerst aan een flinke kneuzing, maar het was meer dan dat”, vertelt Alkmaarder Rob Krul (32). ,,Er was kapselschade en er zat een scheurtje in het bot. Gelukkig had ik dankzij Verheul mijn ziektekosten goed afgedekt.”

Dat wil zeggen: hij had zich in de polis aanvullend verzekerd en in de voorwaarden ook rekening gehouden met sportblessures. ,,Ik hou van voetbal, maar dan weet je dat je ook risico loopt”, aldus de in Grootschermer opgegroeide Krul. ,,Ik had daarom extra fysiotherapie op laten nemen in de polis.” Dat hielp, want twee maanden na de blessure kon hij al weer redelijk normaal werken. ,,Ik heb in meerdere opzichten last van de blessure gehad. Ten eerste was de pijn toen het gebeurde echt verschrikkelijk. En de duim ging ook niet vanzelf weer recht staan: Er moesten twee dokters aan te pas komen om dat voor elkaar te krijgen. Daarna was werken ook een crime. Mijn werk als eigenaar van een reclamebureau is computer gerelateerd, dus ik moest in het begin alles met links doen terwijl ik rechts ben. Heel onhandig en ik was met de meest simpele dingen dan ook veel tijd kwijt.”

Niettemin kijkt hij terug op de afgelopen periode met het besef dat hij het maximale eruit gehaald heeft. ,,Dankzij de intensieve fysiotherapie kon ik met mijn vriendin toch die actieve vakantie in Nepal doen die we gepland hadden. Dat wil zeggen met onder meer mountainbiketochten en raften over wilde rivieren. Dat was zonder de intensieve fysiotherapie niet gelukt.” Over het contact met Verheul is hij dan ook helder. ,,Ik heb de dag nadat ik de blessure op had gelopen contact opgenomen. Er werd mij bevestigd dat ik goed verzekerd was en dat ik dan ook zonder zorgen het hersteltraject in kon gaan. Dat vind ik zo prettig aan Verheul: De korte communicatielijnen. Dat was ook zo toen ik de verzekering afsloot. Er wordt de tijd voor je genomen. Sterker, indien gewenst kun je de polis ook middels een persoonlijk gesprek op kantoor bespreken. Dat ervaar ik als zeer professioneel, omdat een ziektekostenverzekering zo persoonlijk gebonden is.  Ieder individu is tenslotte anders met zijn eigen kwaliteiten en gebreken. Ik denk dat een tussenpersoon als Verheul daarom van onschatbare waarde is. Ik kan iedereen adviseren om bij Verheul te blijven of om voor 1 januari over te stappen.”

Gerelateerde berichten