‘Verheul heeft ons in alle opzichten positief verrast’

Ze kenden Verheul deze winter nog niet, nu rijden ze met een Verheul-fiets met de slogan ‘Adviseurs voor het Leven’ rond door Oudesluis en omgeving. ,,Wat een ongelooflijk klantvriendelijk bedrijf is Verheul”. Dat zijn één van de eerste woorden die Marjan Klok en Piet Groot zich laten ontvallen. ,,Financieel adviseur Renzo van der Zijl heeft ons van A tot Z ontzorgd, maar wat ons daarnaast is opgevallen dat je altijd een kantoor van Verheul kunt binnenstappen. De mensen daar nemen de tijd voor je en zijn altijd behulpzaam en vriendelijk.”

Het stel uit Oudesluis heeft een hypotheek lopen bij BLG Wonen. De rentevaste periode liep begin van het jaar af. ,,Wij konden die tegen gunstige voorwaarden verlengen, maar we wilden graag op basis van het lagere rentetarief en de overwaarde van onze woning een extra krediet om onze keuken te vernieuwen. Dat kon BLG niet zomaar doen en daarom werden we verwezen naar hun tussenpersoon in de Noordkop: Verheul. We kenden het bedrijf wel, vooral van de reclame in de kranten, maar als je er geen band mee hebt sla je er verder ook geen acht op.”

Nadat de twee inwoners van Oudesluis contact hadden gezocht met Verheul ging het snel. ,,We kregen Renzo aan de lijn. Hij is van het kantoor in Wieringerwerf maar dat is voor ons wat ver weg. Het was echter geen probleem om in Anna Paulowna af te spreken. Tijdens het gesprek bleek al snel dat Renzo dat extra krediet zou kunnen regelen, ondanks dat we al tegen de pensioengerechtigde leeftijd lopen.” Piet is nu in het dagelijks leven cipier maar heeft ook als programmeur in het verzekeringswezen gewerkt. Hij kan kortom de kwaliteit van de dienstverlening van Verheul aardig inschatten. ,,Ik vind het knap dat een lokale speler als Verheul zowel professioneel als persoonlijk betrokken is bij zijn klanten. Dat zie je niet veel. Om dat op mijzelf te betrekken: ik heb een prepensioen, werk niet meer fulltime maar met de papieren die ik overhandigde kon Renzo toch dat extra krediet over de streep treken.”

De fiets

Die persoonlijke betrokkenheid, daarvan heeft zijn vrouw het bewijs nu in de tuin staan. Marjan: ,,Ik zag die fiets bij aankomst al in Anna Paulowna staan en was er gelijk door gegrepen. Na het zo succesvolle eerste gesprek met Renzo vroeg ik hem of we de fiets niet bij onze afspraak konden betrekken. Hij moest dat uiteraard eerst met de directie bespreken.” En toen kwam het summum van persoonlijk service: Renzo verraste Marjan met een telefoontje om haar op te halen om de papieren definitief te regelen. ,,Ik zat op mijn werk toen ik door hem werd gebeld. Ik was verrast en die verrassing was nog groter toen we op het kantoor in Anna Paulowna aankwamen. Daar stond de fiets voor mij klaar, zodat we nu al een nieuwe fiets en straks een nieuwe keuken rijker zijn. Daarvoor kunnen we Verheul niet genoeg bedanken.”

Gerelateerde berichten