Verheul-toernooien gaan dit voorjaar niet door

Wij hebben in verband met de coronacrisis de vertrouwde voorjaarsevenementen, waar wij hoofdsponsor van zijn, moeten annuleren. Dit betekent ten eerste dat op zondag 5 april de Verheul Grand Prix, het jeugdschaaktoernooi in het Regius College in Schagen, niet doorgaat. Op dit evenement, georganiseerd door schaakvereniging Magnus Anna Paulowna Chess (Mach), komen elk jaar honderden kinderen van allerlei schaakclubs uit Noord-Holland en zelfs Flevoland op af. Het evenement heeft in korte naam een grote naam opgebouwd, zo had het vorig jaar de primeur van de eerste Noord-Hollandse Super Grand Prix. Dit zijn kinderen die qua niveau het niveau van de Grand Prix’s zijn ontgroeid, maar nog niet het geduld en het niveau hebben om aan de seniorentoernooien mee te doen. Zij spelen partijen met een bedenktijd die tussen die van de Grand Prix en seniorenpartijen in zit, dat kan variëren van een half uur tot een uur.

Het tweede evenement dat noodgedwongen is geannuleerd is het PH Verheul Jeugdtoernooi dat op zaterdag 11 april bij vv Flevo in Middenmeer gehouden zou worden. Dit is een jeugdvoetbaltoernooi met een lange traditie, het bestaat meer dan twintig jaar. Het eendagsevenement is een hoogtepunt voor de talenten van vijf clubs uit Hollands Kroon: iedereen tot en met dertien jaar die speelt bij CV Wieringermeer uit Slootdorp, DWOW uit Wieringerwerf, vv Flevo uit Middenmeer, vv Succes uit Hippolytushoef en vv Wiron mag meedoen. En dat gebeurt ook, omdat aan dit soort initiatieven in de Kop van Noord-Holland een gebrek is. Het PH Verheul Jeugdtoernooi biedt elk jaar aan ruim vijfhonderd kinderen en eenzelfde aantal aan begeleiders, ouders en andere familieleden plezier. Het is daarmee één van de grootste sportevenementen in de regio. En dus een groot gemis, vooral voor de kinderen, dat het afgelast is.

Een derde toernooi waar een streep doorheen gaat is het Verheul bedrijfsvolleybaltoernooi dat voor 23 april op de agenda stond. Dit werd vorig jaar voor het eerst gehouden in de Zuiderzee sporthal in Wieringerwerf. Met zoveel respons, er deden direct al tien teams mee, dat het toernooi op herhaling wilde gaan dit voorjaar.

Of VV Dol de titel verdedigt of dat er een nieuwe winnaar komt, dat antwoord laat nog even op zich wachten. Voor nu staat de deur op een kier of we de drie evenementen later in het jaar kunnen organiseren, dat hangt helemaal af hoe de coronacrisis zich ontwikkelt en of er ruimte in de agenda gemaakt kan worden.

Onzekerheid speelt er ook reeds om de Schager CityRun op 10 mei. Daar is Van der Voort en Verheul, dat sinds het najaar één bedrijf is, ook hoofdsponsor van. Wij nemen zelf ook altijd met een team van collega’s aan dit evenement deel, dus we hopen voor onszelf en de vele honderden jonge en volwassen liefhebbers dat het door kan gaan.

Doordat de scholen dicht zijn wordt ook het TopKids-programma opgeschort tot nader order. Het talentontwikkelingsprogramma, dat deels theoretisch is en deels op de praktijk gericht, wordt gegeven door bekende (oud-)topsporters als wielrenster Marit Raaijmakers, turnster Renske Endel en voetballer Mark de Vries.

Niettemin blijft Verheul het verenigingsleven in de regio ondersteunen, ook in deze tijd van tegenwind. Wij zijn onder meer hoofd jeugdsponsor van Mach, sponsoren we al twintig jaar gymnastiekvereniging Advendo uit Wieringerwerf, de tennisverenigingen in Schagen en Wieringerwerf, jong skeeler- en schaatstalent Sascha Schenk, talent- en biljarttoernooien in de Wieringermeer, de Meertour en ga zo maar door. Juist nu is gemeenschapszin ontzettend belangrijk en wij nemen daarin dan ook onze verantwoordelijkheid.

André Vendrig

directeur Verheul Groep,

Schagen, Anna Paulowna,
Wieringerwerf, Julianadorp.

Tel. 0223 – 52 17 50
Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten