‘Verheul verdient het een nog grotere speler te worden’

De klik was er vanaf het eerste moment. En dat goede gevoel is er gebleven. Ramona en Bas Koster kunnen naar eigen zeggen ‘iedereen Verheul aanbevelen’. ,,Het bedrijf heeft ons vanaf het eerste contactmoment fantastisch geholpen om onze woning in Wieringerwaard te verkopen”, aldus het echtpaar met twee kinderen. ,,Onze dank gaat vooral uit naar makelaar Tom Beerepoot. Hij belichaamt wat ons betreft de persoonlijke service en de kwaliteit die Verheul biedt.”

Ramona, die werkt in de kinderopvang en daarnaast een eigen bedrijf heeft dat zwangere vrouwen en moeders op sportief gebied ondersteunt, weet zich nog een veelbetekenend moment te herinneren. ,,Tom vertelde dat hij met de kandidaat-kopers op de bank gaat zitten. Vervolgens stelde hij hen de vraag ‘zien jullie je hier wonen?’ Daarbij keek hij om zich heen en nam hij de sfeer in de woning op. Daarmee nodigde hij de kandidaat-kopers uit hetzelfde te doen en daarmee verder te kijken dan alleen de constructie van de woning. Wij waren echt onder de indruk. Wij dachten van hier zit een makelaar die het begrijpt. Die verder kijkt dan alleen de spreekwoordelijke voordeur. De sfeer die in de woning hangt is namelijk ook erg belangrijk bij de beslissing die een gezin neemt wel of niet een woning te kopen.”

Haar 47-jarige partner werkt bij defensie, een organisatie waar nog meer dan in het bedrijfsleven vertrouwen en loyaliteit hoog in het vaandel staan. Sterker, je leven kan ervan afhangen en er vindt dan ook een flinke screening plaats. Over Tom Beerepoot zegt hij echter: ,,Normaal gesproken geef je aan een makelaar een sleutel af, omdat hij die nu eenmaal moet hebben om de bezichtigingen te regelen. Maar bij Tom had ik al heel snel het gevoel dat ik hem de hele sleutelbos zou willen overhandigen.”

Goed gevoel

Dat goede gevoel was er al vanaf het moment dat de eerste handdruk plaats vond. ,,We zochten contact met Verheul, omdat we een makelaar wilden met wortels in de regio”, vertelt Ramona. ,,We dachten dat zo’n zakelijke partner dankzij zijn lokale netwerk makkelijker ons huis zou kunnen verkopen. Verheul heeft een goede naam in de Noordkop en vandaar dat we contact zochten met het kantoor in Anna Paulowna. Het was op dat moment echter nog geen uitgemaakt zaak dat we voor Verheul zouden kiezen. Dat was het wel toen we met Tom in gesprek raakten. Hij stelde gelijk de juiste vragen en dacht gelijk met ons mee. Ook zette hij een en ander netjes op papier. Bovendien was Tom, ook heel belangrijk, ook buiten kantooruren goed bereikbaar mochten we ergens mee zitten.”

Complimenten

Maar de complimenten gaan niet alleen naar Tom. Ramona en Bas: ,,Toms collega Helen Dollekens heeft ons ontzettend geholpen met de hypotheek voor onze nieuwe woning in Julianadorp. Na onze eerste gesprekken met Tom zijn wij bij Helen terecht gekomen. Door haar expertise hebben wij een passende hypotheek gevonden voor de aankoop van onze nieuwe woning. Het prettige van Helen is dat ze alles in klare taal uitlegt en overzicht geeft over het hele pakket. Net als Tom was ook Helen binnen en buiten kantooruren bereikbaar voor alle vragen met betrekking tot de verkoop en aankoop. “

Ramona en Bas woonden negen jaar in een twee-onder-een-kap woning in Wieringerwaard met een flinke lap grond erom heen. Ramona: ,,We houden beiden van klussen en hadden het de eerste jaren ook goed naar ons zin in Wieringerwaard. Maar de grote tuin werd op termijn een belasting. We werken allebei fulltime en met kleine kinderen blijft er weinig vrije tijd over. Mijn ouders en zusje woonden (en wonen, red.) nog in Julianadorp waar ik vandaan kom. Ik kon hun hulp wel inschakelen, maar door de afstand was het praktisch toch allemaal wat lastig. Vandaar dat we wilden verhuizen naar Julianadorp. Het was alleen wachten op het juiste moment, omdat we niet teveel ruimte wilden inleveren. In Julianadorp staan de huizen toch wat dichter op elkaar dan in Wieringerwaard.”

Uitkomst

Een nieuwbouwproject in het kustdorp bood uitkomst. Bas en Ramona kochten er een twee-onder-een-kap woning. Bas: ,,We hebben er straks minder grond maar alles is wel gloednieuw.” Dat betekent op dit moment wel nog even inschikken, omdat de woning nog gebouwd moet worden en hun woning in Wieringerwaard dankzij de expertise van Tom Beerepoot in korte tijd verkocht was. Ramona: ,,We wonen nu tijdelijk bij mijn zusje en zwager maar dat is gewoon een hele gezellige woonomgeving. Bovendien: Ons paleisje komt eraan. We hopen aan het einde van dit jaar erin te kunnen trekken.” Ze besluit met een zin die alles zegt over hun gevoel bij Verheul: ,, We prijzen in het dorp het bedrijf bij kennissen en vrienden aan.”

Gerelateerde berichten