Verheul verkleint de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders

Homeride logo Ride from the Heart

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt de vierde editie van HomeRide plaats.
HomeRide is een spectaculaire fondsenwervende fietstocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het team ‘Ride from the Heart’ afkomstig uit de Gemeente Hollands Kroon,  is één van de 62 teams die meedoet aan de HomeRide. Verheul sponsort het team van wielrenner & ploegleider Jeroen Zandstra, die zowel particulier als zakelijk een tevreden relatie is. Jeroen’s enthousiaste team bestaat verder uit de wielrenners: Jan Zandstra, Sjors en René van Bunderen, Ferdinand Metzlar, Dennis Verbruggen, Lars Zeeman en Jelte Veenstra. Jelte is Pensioenadviseur en teamleider Financieel Advies bij Verheul.

Zij fietsen de HomeRide volledig danwel in estafetteverband. Marianne Bouwhuis-Kempeneers, teamleider Pensioen, Zorg en Inkomen bij Verheul maakt deel uit van het ondersteunende team (dat ondermeer bestaat uit een materialenman, sponsormanager, pr-manager en begeleiders tijdens de rit).

Het team ‘Ride from the Heart’ fietst binnen 24 uur 500 kilometer, langs in totaal acht Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantiehuizen. Dit jaar gaat de tocht van Groningen via Zwolle, Utrecht, Rotterdam, Barendrecht, Tilburg en Valkenburg naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring.

Jeroen: “De reden dat we voor dit doel hebben gekozen? Door de ernstige hartafwijking van ons dochtertje Lisanne en de operaties die zij daardoor moest ondergaan in Leiden hebben we zelf 9 keer in het Ronald McDonald huis gelogeerd. Daardoor weten we uit eigen ervaring hoe ontzettend belangrijk deze huizen zijn. De hele dag in het ziekenhuis zijn is slopend, en dan is het fijn als je toch op 5 minuten lopen van het ziekenhuis even een plekje hebt waar je je kunt terugtrekken en voor jezelf kunt koken. Ook was het fijn dat onze andere kinderen daar bij ons konden zijn die we in deze spannende tijden veel moesten missen! En als de verpleging belde vanuit het ziekenhuis, waren we snel weer bij Lisanne. Heel bijzonder dat zoveel vrijwilligers zich inzetten om het de ouders zo veel mogelijk naar de zin te maken. We willen ons niet indenken hoe het zonder deze huizen zou zijn! Nu we in rustiger vaarwater zitten vinden we het tijd om ons steentje bij te dragen zodat wij en andere ouders in de toekomst ook nog gebruik kunnen maken van de Ronald McDonald huizen. Zieke kinderen kunnen niet zonder hun ouders!!”

homeride 2014 kaartje

Fondsenwerving

Om deel te mogen nemen, moet elk team € 7.000 werven. “Ons doel is minimaal € 17.500,- bij elkaar fietsen, maar doelen zijn er om bijgesteld te worden en in dit geval kan dat maar één kant op: omhoog! Om dit geld bijeen te krijgen zijn we kleine en grote acties gestart. Op 22 maart staan we bijvoorbeeld op de Sfeermarkt in Slootdorp met een kraam met lekkernijen en opgemaakte (bloem)stukken. In Alkmaar wordt op 10 mei een mini HomeRide gereden waar u aan kunt deelnemen en op zaterdagavond 24 mei organiseren we in samenwerking met Martine Bil een feest in “Café bij de Buren” in Wieringerwerf. Zet deze data alvast in uw agenda! Verder benaderen we bedrijven en particulieren om ons te sponsoren, zowel in geld als in producten of diensten”, vertelt Jeroen. “We zijn erg blij dat Verheul ons team steunt met een financiële bijdrage! Wilt u ons ook op weg helpen? Neem dan contact met ons op, via e-mail lizzyjeroen@quicknet.nl of mariannebouwhuis@phverheul.nl.homeride logo afzender pk

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt al 32 jaar dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door vijftien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen) aan te bieden, negen huiskamers in de ziekenhuizen (Ronald McDonald Huiskamers), vier vakantieverblijven voor gezinnen met een gehandicapt kind (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een in West-Europa uniek sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre). Want als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als je kind een handicap heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdgenootjes.
Wilt u meer informatie of sponsoren? Kijk op www.homeride.nl team Ride-from-the-Heart, onze Facebookpagina Ride-from-the-Heart of neem contact op via lizzyjeroen@quicknet.nl

Als u een bijdrage wilt doen, kunt u dit digitaal regelen via de volgende link:

https://www.homeride.nl/sponsor/sponsorformulier.html?team=ride-from-the-heart

Team Foto ingezoomd
Bijgaand een foto van een deel van het team “Ride from the Heart”van links naar rechts: Greet van Bunderen, Peter Piekema, Jelte Veenstra, ploegleider Jeroen Zandstra,
Sjors van Bunderen, Ferdinand Metzlar en Jan Zandstra.

Gerelateerde berichten