Verheul voetbaltoernooi voorbeeld van maatschappelijke interesse

Professionaliteit en betrokkenheid gaan prima samen. Geïnteresseerd in onze relaties zijn we binnen én uiteraard ook buiten het werkveld. Onze collega’s bij Verheul beseffen dat wij als toonaangevend lokaal bedrijf in de makelaardij, verzekeringen en financieel advies een verplichting hebben aan de gemeenschap.

Het Verheul jeugdvoetbaltoernooi, dat dit jaar op Paaszaterdag op de velden van Succes in Hippolytushoef werd gehouden, is een bekend voorbeeld van onze maatschappelijke betrokkenheid. Dit toernooi, dat elk voorjaar plaatsvindt bij steeds een andere voetbalclub van Wieringen en Wieringermeer, beleefde dit jaar haar 21e editie. Wie het enthousiasme van de kinderen, de organisatie, de begeleiding en de ouders zag herkende het meteen: dit is betrokkenheid in een zuivere vorm.  Daarnaast weerspiegelt het toernooi, naast betrokkenheid ook een andere kernwaarde van Verheul: fitheid. Dit wordt in onze maatschappij terecht steeds belangrijker. Want kinderen die continu gamen en door gebrek aan beweging fysiek minder fit zijn,  is een bedreiging voor hun gezondheid. Dat maakt dat ook het Verheul jeugdvoetbaltoernooi  belangrijker wordt als uithangbord van een gezonde leefstijl voor elk kind.

Al blijft de gezelligheid en de gemoedelijkheid door de jaren heen hetzelfde. En ook dat is in deze tijd waarin mensen steeds verder van elkaar af komen te staan een meerwaarde. Het jeugdevenement wordt gewaardeerd als één van de beperkte momenten dat heel veel jeugd uit de regio bij elkaar komt. Waar niet alleen via social media maar juist door gewoon contact op de sportclub nieuwe vriendschappen ontstaan.

Naast fysieke fitheid is het trainen van de hersens minstens zo belangrijk. Ook op dat gebied willen we een maatschappelijk signaal afgeven. We zijn nu al een paar jaar hoofd jeugdsponsor van schaakvereniging Magnus Anna Paulowna Chess in Schagen.  We willen meegeven aan ouders die de fysieke ontwikkeling van hun kind serieus nemen, ook de meerwaarde van breintraining op waarde schatten. Mede dankzij Verheul krijgen de kinderen bij Mach les van een gediplomeerd trainer, wordt er op enkele scholen lesgegeven en wordt er eenmaal per jaar een jeugdtoernooi gehouden waar zo’n honderd kinderen uit de gehele regio op afkomen. In een tijd dat iedereen de mond vol heeft van robotisering en artificiële intelligentie (AI), wordt ook authentieke intelligentie steeds belangrijker om de maatschappij te kunnen begrijpen. Er komen steeds meer kenniswerkers, juist ook bij een kennisintensief bedrijf als Verheul. Voorheen liepen we nog wel eens naar een postbus of een printer, nu neemt de beweging zelfs op kantoor af. Zelfs de handen/vingers op het toetsenbord maken minder bewegingen. Alle informatie wordt steeds meer ingelezen. Blijven bewegen, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen, is noodzaak. En laat nu net fysiek bewegen juist ook goed zijn voor de ontwikkeling en gezondheid van het brein.

Het zo mooi zijn als denksporten een vast onderdeel uitmaken van het lesprogramma op elke Noordkop-school. Wij komen graag in gesprek met scholen en leerkrachten hierover. Wellicht via van het talentontwikkelingsprogramma TopKids waar wij nu al vele jaren de belangrijkste financieel ondersteuner van zijn. Gedurende vier dagdelen, die twee klassikale lessen omvat en twee keer vier uur les in de gymzaal, krijgen basisschoolleerlingen inzicht in hun kansen en beperkingen. Uiteraard staan de positieve dingen voorop, dáár krijgen ze meer zelfvertrouwen van. De docent is in ieder geval verzekerd van de aandacht van de kids, want de leraren zijn voormalig professionele voetballers, topsporters en/of trainers van BVO’s. Hun aandacht, uw aandacht, dat is onze zorg. Wij zien ‘regionale interesse’ niet alleen als een bedrijfsmatige maar ook als een maatschappelijke taak.

André Vendrig

directeur Verheul Groep,

Schagen, Anna Paulowna,

Wieringerwerf, Julianadorp.

Tel. 0223 – 52 17 50

Website: www.phverheul.nl

Gerelateerde berichten