Verheul was voor ons een vanzelfsprekende keuze

Zij hadden niet eens aan een ander bedrijf gedacht. Verheul was voor Gallyon Blok en Merijn van der Veeke dé keuze toen zij dachten genoeg inkomen en vermogen te hebben om een hypotheek te kunnen krijgen. ,,Omdat je alleen maar goede verhalen over het bedrijf hoort.”

Het verloofde stel uit Anna Paulowna is geenszins teleurgesteld in hun voorkeur voor Verheul. ,,Michelle Feenstra heeft een hele goede financiering voor ons opgesteld met een mooi laag rentepercentage bij onze hypotheek. En makelaar Tom Beerepoot is zowel deskundig als heel aardig. Hij was zeer alert bij de bezichtiging van de woning Wethouder Berbeelaan die ons hart had gestolen. Hij haalde er zo twee zogeheten verborgen gebreken uit: Eén uit de zonwering en de ander aan de cv-installatie. Beide zijn voor de verkoop aan ons nog hersteld.”

Maar daar bleef het niet bij. Dankzij Tom Beerepoot wisten Gallyon (25, filiaalleidster in de detailhandel) en Merijn (26, werkzaam in de wegenbouw) ook precies wat ze moesten bieden. ,,Wij hadden daar als starters geen enkele ervaring mee. Tom zei ons, nadat hij met de aankoopbezichtiging de waarde van de woning had ingeschat: Als we dit als openingsvoorstel doen, dan krijgen we waarschijnlijk dat als tegenvoorstel. Vervolgens kunnen we overwegen of we onze bieding weer willen verhogen en zo onderhandelen we met de verkopende partij, zodat we uiteindelijk rond dat bedrag uit zullen komen. Het is ongelooflijk, maar zo ging het precies. En alles bleef onder het budget wat we te besteden hadden uiteraard, want daarvan was Tom natuurlijk op de hoogte.”

Terug naar de ouderlijke straat

Met als gevolg dat de vader van Merijn op deze vrijdagmiddag druk aan het klussen is in het paleisje van vooral Gallyon die zichtbaar straalt. ,,Zowel Merijn als ik hadden gelijk ‘dit is het’ om meerdere redenen. Mijn ouderlijk huis staat hier om de hoek en ik weet hoe rustig het in deze straat is. Een heel verschil met de huurwoning waar we eerst inzaten. En het huis was al grotendeels af. Beneden is Merijns vader nu alles op orde aan het brengen, maar op de eerste etage en op zolder hoeft haast niets te gebeuren. We hebben alleen een slaapkamer van een nieuw kleurtje voorzien.” Merijn met een quasi verontwaardigde blik richting zijn vriendin: ,,Wacht eens: Ook ik heb in deze straat gewoond. In een bovenwoning. Nee, daar kennen we elkaar niet van. Het was wel een mooi verhaal geweest: Terug in de straat waar de liefde begon. Maar toen ik hier woonde, verbleef Gallyon elders.”

Ze kijken met liefde naar elkaar en naar hun woning. ,,We hebben, nadat Michelle Feenstra had uitgerekend welk hypotheekbedrag wij konden krijgen, een huis in Winkel, Dirkshorn en een andere woning in Anna Paulowna bezichtigd. Maar dat was het allemaal toch niet helemaal. Deze woning aan de Wethouder Berbeelaan wel. We zijn Verheul in het algemeen en Michelle en Tom in het bijzonder erg dankbaar. Verheul heeft de goede naam die het in de regio geniet helemaal waargemaakt.”

Gerelateerde berichten