Verheul weer hoofd jeugdsponsor van Mach

De Verheul Groep is ook voor het seizoen 2018/2019 weer hoofd jeugdsponsor van schaakvereniging Magnus Anna Paulowna Chess (Mach). Het is voor de derde jaar op rij dat Verheul zich aan de Noordkop-schakers verbindt.

,,Wij vinden talentontwikkeling ontzettend belangrijk”, verklaart algemeen directeur André Vendrig. ,,Daarom zijn we ook al jarenlang gelieerd aan het talentontwikkelingsprogramma TOPKIDS. Dat biedt gedurende vier dagdelen basisschoolleerlingen via klassikale lessen en een fysiek sportprogramma inzicht in hun kwaliteiten.  Dat werkt, mede omdat ex-profvoetballers de lessen verzorgen. Dat spreekt de kinderen aan.”

Daarnaast maakt Verheul voor wat betreft de opleiding van tieners deel uit van de Finance Academy: wie kiest voor een opleiding in de financiële wereld en het verzekeringsvak wordt daarin ondersteund. De experts in spe krijgen bijvoorbeeld een stageplaats bij Verheul aangeboden. ,,Dankzij de Finance Academy wordt de cognitieve en mentale ontwikkeling van kinderen gestimuleerd”, aldus Vendrig. ,,Daar zit de link met de schaakwereld. Door te schaken leer je beter te analyseren en te rekenen en het is ook nog eens mentaal een zware sport. Urenlang achter een bord zitten en verliezen, dat is niet leuk.”

Dankzij de steun van Verheul heeft de stad Schagen dit seizoen voor het eerst sinds 2011 weer een jeugdschaaktoernooi. Dit toernooi vond in april plaats en maakte gelijk deel uit van een heel circuit van Noord-Hollandse jeugdschaakevenementen, de zogeheten Grand Prix. Er kwamen vele tientallen talenten op af waardoor dit toernooi voor april 2019 opnieuw op de agenda staat. Daarnaast heeft Mach de jeugdopleiding een boost kunnen geven door een betaalde trainer in te zetten: de twintigjarige Heerhugowaarder Colin Stolwijk, Nederlands studentenkampioen in 2017.

Gerelateerde berichten