Verheul zet activiteiten Brinksma Adviesgroep voort

De Verheul Groep neemt op 1 januari 2013 de dienstverlening aan klanten van de Brinksma Adviesgroep uit Den Helder over. Brinksma Kopie
De overname heeft betrekking op verzekeringen, hypotheken, sparen, lenen en pensioenen.
Bijna veertig jaar na de oprichting van het bedrijf heeft het echtpaar Brinksma besloten een stap terug te zetten.
Het kantoor in Den Helder wordt binnenkort gesloten. De familie Brinksma gaat genieten van een welverdiend pensioen.

“Wij hebben na lang beraad besloten om de belangen van onze klanten toe te vertrouwen aan Verheul, omdat er veel overeenkomsten zijn in onze manier van werken en de dienstverlening aan onze klanten,” zegt Jeannette Brinksma. “Wij hebben altijd dag en nacht klaar gestaan voor klanten. Verheul is ook 7×24 bereikbaar. Wij hebben altijd gewerkt met gediplomeerde adviseurs. Verheul stelt ook sinds jaar en dag heel hoge eisen aan de vakkennis van medewerkers. Een praktisch voordeel is dat we beiden met dezelfde automatiseringssystemen werken, waardoor we makkelijk kunnen overschakelen, zonder ingewikkelde conversies.”

Jeannette Brinksma is begin 1973 in Hoogkarspel vanuit huis gestart met de verkoop van verzekeringen. Zij had toen vier verzekeringsmaatschappijen in portefeuille. Zij heeft de basis gelegd voor wat de kracht van de Brinksma Adviesgroep is geworden: vertrouwen opbouwen met goede adviezen op maat en veel persoonlijke aandacht voor de klanten. Jeannette kwam altijd één keer in de drie jaar bij klanten thuis om de gezinssituatie en de verzekeringsportefeuille  door te nemen én de verzekeringsmap op te ruimen. “Dat opruimen hebben de mensen altijd heel prettig gevonden. Een paar dagen geleden ben ik nog bij een klant geweest die graag wilde dat ik het nog één keer deed.”

Brinksma orgvlnr: André Vendrig, Jan Brinksma, Jeannette Brinksma, Peter van Trappen, Jolanda de Groot en Jeroen Lobregt

Totaal-Service-Pakket

In 1977 was het bedrijf zo gegroeid dat haar echtgenoot Jan Brinksma als firmant kon toetreden. Hij werd de specialist  in pensioenen, financiële adviezen en fiscale aangiften. In die tijd ontstond het concept van het Totaal-Service-Pakket. Hierin waren alle financiële diensten van de Brinksma Adviesgroep gebundeld en diende als basis voor het periodieke gesprek met de klanten. De Brinksma Adviesgroep was een van de eerste in het land die een vrijwillig abonnementensysteem invoerde met vier varianten, elk met een vast tarief.

Gezien de betrokkenheid van Jan en Jeannette bij hun bedrijf is het niet zo verbazingwekkend dat zij lang hebben moeten nadenken over het beëindigen van hun adviesbedrijf.
“Nu we de knoop hebben doorgehakt, zeg ik uit volle overtuiging: het is mooi geweest. Het is goed zo, omdat onze klanten in goede handen zijn.”

Gerelateerde berichten