Verheul zorgde voor rust in hectische leven van Madelon Freerkstra

De energie spat er vanaf. Madelon Freerkstra (25) is Madelon Freerkstra Verheul.webb copy copyeen vrouw die duizend-en-een-dingen doet.
Tijd om zich te verdiepen in de voorwaarden en regels voor het kopen van een huis had ze dan ook niet. ,,Dankzij Verheul Huis & Hypotheek hoefde dat gelukkig ook niet. Ik ben echt van A tot Z ontzorgd en ben nu in bezit van mijn droomhuis in Den Helder.” Om na een moment van stilte eraan toe te voegen: ,,Verheul is in de stad Den Helder niet zo bekend, dus ik ga ze nog maar wat extra promoten. Dat verdient dit bedrijf echt.”

Madelon zit wat dat betreft in een goede positie, want ze is managementassistente van twee wethouders op het gemeentehuis. ,,Een waanzinnig mooie baan, want Den Helder is een bruisende stad en er is dus genoeg te doen. Het werk wat je doet, de wethouders zoveel mogelijk ontzorgen in het plannen van afspraken en het regelen van allerlei zaken, zie je direct of indirect terug op raadsvergaderingen. Die volg ik dan ook, live of thuis via een livestream.”

Thuis houdt sinds kort in op de bank in een fraaie honderd jaar oude woning in Den Helder. Op loopafstand van het centrum maar ook van het strand. Met een brede lach: ,,Ik hou van shoppen en zonnen, dus ik zit er ideaal. Maar het idee ‘dit is mijn huis’ geeft vooral ook een gevoel van trots én rust. Dat laatste overigens pas sinds kort, want ik ben met mijn moeder, mijn twee zussen en vriendinnen volop aan de slag geweest in de afgelopen maanden om de woning naar mijn zin te krijgen. Het huis was technisch al in goede staat maar ik wilde er wel een heel andere look aan geven. Dat kwam erop neer dat ik na het werk heel veel aan het schilderen ben geweest.”

Zaken snel op orde

Druk, druk, druk, dat is Madelon veel omdat ze, als ze zich iets in het hoofd haalt, graag de zaken snel op orde wil hebben. Zo ging het dus ook bij het kopen van de woning. ,,Ik had er natuurlijk weleens over nagedacht, maar miste de drive om de stap te zetten omdat ik het prima naar mijn zin had in mijn ouderlijk huis in Breezand. Bovendien wist ik van vriendinnen dat het krijgen van een hypotheek een heel gedoe was. Dit nog afgezien van de vraag hoeveel ik eigenlijk zou kunnen lenen. Maar plots kreeg ik toch het gevoel van ‘het is tijd om op mijzelf te gaan’. Omdat ik huren zonde van het geld vind, wist ik direct dat ik wilde kopen. Ik ben eerst op internet op onderzoek uitgegaan maar daar werd ik niet veel wijzer van. Je krijgt daar veel algemeenheden te lezen, maar je kunt er geen informatie over jouw specifieke situatie uit halen. Vervolgens heb ik Verheul gebeld.”

Goede naam

De reden daarvoor is simpel volgens de nieuwbakken Nieuwedieper: ,,Verheul geniet een hele goede naam in de regio: Ik hoorde van de familie en vrienden en kennissen alleen maar goede verhalen. Ik kan dat inmiddels uit eigen ervaring alleen maar beamen. Hypotheekadviseur Helen Dollekens heeft mij vanaf het eerste moment uitstekend begeleid. Ik moest wel een heleboel gegevens aanleveren, maar het resultaat mag er zijn: ik heb een prachtige woning voor relatief weinig geld gekocht en heb een hypotheek van nog geen 1,75%. En dat ook nog eens voor tien jaar vast! Dat had ik nooit voor elkaar gekregen als ik rechtstreeks bij een bank was binnengestapt. Een bankmedewerker vergelijkt geen rentetarieven maar krijgt ze van hogerhand opgelegd. Verheul kan wel tarieven vergelijken en koppelt die expertise aan een hoge mate van persoonlijke service. Helen en ik hadden contact via de mail en whatsapp.”

Alle verzekeringen onder één dak

Madelon heeft inmiddels vrijwel al haar verzekeringen bij Verheul lopen. ,,En dat worden alle verzekeringen”, zegt ze stellig. ,,De redenen daarvoor zijn heel simpel. De belangrijkste is dat ik vertrouwen heb in het bedrijf. Daarnaast is het gewoon erg makkelijk om je hele verzekeringspakket bij één bedrijf ondergebracht te hebben. En met Verheul weet ik zeker dat ik er geen omkijken meer naar heb.”

Gerelateerde berichten