Verhoging zorgpremie

De zorgpremie gaat in 2012 stijgen. Het kabinet houdt rekening met een gemiddelde stijging van €10. Echter, de verzekeraars die het verzekeringsproduct leveren, verwachten zelf een stijging van circa €30. Verzekeraar DSW verhoogt de premie voor de basisverzekering met €36 per jaar.

Naast een stijging van de premie zullen ook belangrijke wijzigingen in de dekkingen van de basisverzekering worden doorgevoerd.

Het is maar de vraag in welke mate de verzekeraars dit in de aanvullende verzekeringen gaan repareren. Daarmee zien wij dat de verschillen in de aanvullende dekkingen tussen verzekeraars steeds meer uiteen gaan lopen. Het wordt daarmee steeds ingewikkelder om een goede zorgverzekering uit te kiezen. Bij aanvullende verzekeringen hebben verzekeringsmaatschappijen geen verplichting om u te accepteren. Wij adviseren u daarom om u goed voor te laten lichten voordat u besluit naar een andere aanbieder over te stappen. De keuze die men nu maakt kan namelijk levenslang financiële consequenties voor u hebben. Goed advies is dus ook hier zeer belangrijk. Belt u ons gerust hierover.

Gerelateerde berichten